ŞEHİT EREN BÜLBÜL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNDEN YENİ PROJE: BAŞLAMAK BAŞARMAKTIR

 ŞEHİT EREN BÜLBÜL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNDEN YENİ PROJE: BAŞLAMAK BAŞARMAKTIR

Maçka Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesinin, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı “Yükseköğretime Hazırlık” konusunda yürütmüş olduğu “Başlamak Başarmaktır”

 ŞEHİT EREN BÜLBÜL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNDEN YENİ PROJE: BAŞLAMAK BAŞARMAKTIR

Maçka Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesinin, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı “Yükseköğretime Hazırlık” konusunda yürütmüş olduğu “Başlamak Başarmaktır” adlı proje çalışmaları Okul Müdürü Sayın Hüseyin Yoldaş, Müdür Başyardımcısı Faik Turan, Fizik Öğretmeni Yunus Emre Özbak, Coğrafya Öğretmeni Murteza Tüfek, Rehber Öğretmeni Ahmet Uğur Yüce, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Neşat Samat koordinatörlüğünde büyük bir hızla devam ediyor.

1 Kasım 2021 tarihinde başladıkları proje 31 Temmuz’da sona erecektir. Bu proje imam hatip okulları Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli (ERDEM) destek programı kapsamında desteklenecek. Konu başlıkları içerisinde “Bilimsel Çalışmalar ve Yenilikçi Fikirler” çerçevesinde yer alan örnek konuları ile doğrudan ilgilidir.

Bu proje sayesinde Millî Eğitim Bakanlığı EBA portalı ve bu portalda 11 ve 12. sınıf düzeylerine yönelik “Akademik Destek Robotu”nu daha etkin kullanımını artırmak ve öğrenci YKS hazırlıklarının ölçme değerlendirme işlemlerinin bu robotla takibi ve kayıt altına alınması hedeflenmektedir.

Projede öğrenciler kendi hedeflerini Akademik Destek Robotu programında sisteme işleyecek ve öğrenci portföylerinden okul rehberlik servisi ve branş öğretmenleri, öğrenci seviyelerini her zaman izleyebilecektir. Öğrenciler çevrim içi/yüz yüze, bazen öğretmene ihtiyaç duymadan akademik eksiklerini görebilecektir.

Proje kapsamında her öğrenci “Akademik Destek” programında belirtilen tarih-gün ve saatte hazır bulunuşluk sınavına (1 adet) girdi. Ayrıca 13 tane TYT ve 13 tane AYT olmak üzere toplam 26 sınava girmeleri hedeflenmektedir. Bu sınavların yanında okul içerisinde onar tane TYT ve AYT sınavına katılımları sağlanacak ve proje atölyesinde optik okuyucuda hızlı bir şekilde sonuçlandırılacak, genel ve özel değerlendirmelerle YKS takvimine kadar bu süreç devam edecektir. Öğrenciler branş öğretmenlerinin hazırlayacağı soruları karekod okuma ve çözüm videolarına 7/24, istedikleri zaman ulaşacaklardır.

Proje kapsamında toplantı gerçekleştirilmiş, Rehber Öğretmeni Ahmet Uğur YÜCE tarafından öğrencilere yönelik verimli ders çalışma konusunda seminerler düzenlenmiş, kurum içerisinde akademik destek/çalışma odası oluşturularak öğrencilerin bu alandan yararlanması sağlanmıştır.