On  Ocak Çalışan gazeteciler günü

 On  Ocak Çalışan gazeteciler günü

10 Ocak Çalışan gazeteciler gününde Maçka haber gazetesi Çalışanları ziyaret edildi

 

                On  Ocak Çalışan gazeteciler günü 

 

10 Ocak Çalışan gazeteciler gününde Maçka haber gazetesi Çalışanları ziyaret edildi

 

                        1961 yılında 212 sayılı kanun ile basın mensuplarının hakları düzenlenmeye çalışıldı. Sonradan “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel gün, gazetecilerin kamunun haber alma hakkı için verdiği özverili mücadelenin mütevazi karşılığı oldu. 

        10 Ocak Çalışan gazeteciler günü olarak kabul edilen bu günde bir dizi etkinlikler yapıldı. 

                              İlçemizde kesintisiz şekilde on dört yıla aşkın yayın hayatını sürdüren Maçka Haber gazetesi ilkeli yayın akışını menfaat doğrultusunda değiştirmedi. Kalem ve cep arasında hiçbir zaman gidip gelmedi. Doğru olan ne varsa kalem onu yazdı. Tarafsızlığını her zaman korumasını bildi. Yanlışın yanında olmadı. Haklının yanında olmayı her zaman bildi. Gazetecilik mesleği son yıllarda ceple vicdan arasında gidip geldi. Önemli olan tarafsızlığı koruyup, ayakta kalabilmektir. Her türlü baskının olmadığı özgürce, yazabilmek hür iradeyi kullanabilmektir.  

                            10 Ocak çalışan gazeteciler gününde; Maçka Kaymakamlığı Yazı işleri müdürü Elif Şahinler, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Maçka Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Ali Osman Aydın, İlçe müftüsü Mehmet Cebeci, İlçe Müftülüğü Şube müdürü Bünyamin Kaya, Gençlik Koordinatörü Kuran Kursu hocası Zeynep Tüfek, Kuran Kursu hocası Saadet Saliha Güler, Gençlik ve Spor İlçe müdürü Nevzat Beldüz, Şükrü Karadeniz Öğrenci Yurt Müdürü Ali Tüzen, Yurt Müdür yardımcısı İbrahim Ziya Ayan, Ortaköy Mahalle muhtarı Elif Kaya, İlçe Emniyet müdürü vekili Komiser İsa Kilim, ziyaret ederek gazetecilerin gününü kutladı. 

İlçe Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak ve İlçe Belediye Başkanı Koray Koçhan, 10 Ocak Çalışan gazeteciler gününü çiçek göndererek kutladı. 

        .               10 Ocak Çalışan gazeteciler günü olarak kabul edilen bu günde bir dizi etkinlikler yapıldı.

Gazetenin imtiyaz sahibi Duygu Karahasanoğlu  ve Yazı işleri müdürü Fatma Karahasanoğlu’na, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Maçka Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Ali Osman Aydın, bordo mavi taka verirken, İlçe Müftülüğü çalışanlarından  Zeynep Tüfek Kuran-I Kerim hediye etti.  

Gazeteyi ziyaret edenler arasında bulunan  gazeteci Yılmaz Kaya’ya İlçe  müftüsü Mehmet Cebeci Kuran-ı Kerim hediye etti. 

                          10 Ocak Çalışan gazeteciler günü anısına yaş pasta kesildikten sonra  hatıra fotoğrafı çekildi.