Ödül töreni

  Ödül töreni

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin   "2021 Yılı Başarılı Gazeteciler Yarışması"nda dereceye girenlere ve meslekte yirmi yılı dolduran gazetecilere  ödülleri  verildi

               Ödül töreni

 

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin   "2021 Yılı Başarılı Gazeteciler Yarışması"nda dereceye girenlere ve meslekte yirmi yılı dolduran gazetecilere  ödülleri  verildi

 

                    Ödül töreni Hamamizade İhsanbey Kültür merkezinde yapıldı.  Tören, saygı duruşu ver İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

                    Törende Trabzon Gazeteciler Cemiyeti başkanı Ersen Veda Küçük yaptığı konuşmada; “On iki yerel ve bölgesel gazete, yedi  yerel ve ulusal televizyon, internet siteleri, altı yaygın ajans ve gazeteyi temsil etmekteyiz.  Bu kurumlarda çalışan meslektaşlarımın sorunlarını her platformda dile getirerek, çözüm aramaktayız. Gazeteciliğin zevkli olduğu kadar çok zor bir meslek olduğunu biliyoruz. Okuyucuların, izleyicilerin ve dinleyicilerin dünyayı algılamasına yardımcı olmak onların düşünce, kanaat ve yaşam biçimlerine değişiklik yapılmasına katkıda bulunmak çok değerli ama bir o kadar da sorumluluktur." Dedi.

                    Tören  daha sonra ödüllerin verilmesiyle devam etti. merhum Ziyad Nemli adına verilen "Ziyad Nemli Büyük Ödülü"nü, Anadolu Ajansından emekli gazeteci ve Trabzonspor Kulübü yönetim kurulu basın danışmanı Murat Taşkın aldı. Taşkın’ın ödülünü Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu takdim etti.

              "Jüri Özel Ödülü"nü İHA muhabiri Bekir Koca, Trabzon AKP Milletvekili Salih Cora’nın elinden aldı.  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adem Şen de "Sanat Ödülü"nü Şükrü Üçüncü'ye verdi.

Bu yıl, "Sporda onurlandıranlar" ödülleri Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve olimpiyat şampiyonu boksör Busenaz Sürmeneli'ye verildi. Başkan yardımcısı Zeyyat Kafkas, Ağaoğlu'nun yerine ödülü Başkan Zorluoğlu'dan aldı.

Sürmeneli ise yayınladığı video ile Avrupa Şampiyonası müsabakalarına hazırlandığı için programa katılamadığını belirterek, ödül için teşekkür etti.

                Meslekte 20 yıl ve üzerinde hizmet veren 33 gazeteciye ise "Hizmet Ödülü" verilirken, değişik dallarda ödül kazanan on altı gazetecide ödüllerini aldı.

               Meslekte yirmi sekiz yılı geride bırakan Maçka Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Duygu Karahasanoğlu ve meslekte 26 yılını dolduran Maçka Haber Gazetesi yazı işleri müdürü Fatma Karahasanoğlu’nun hizmet ödüllerini  Sonnokta Gazetesi  İmtiyaz Sahibi Selahattin Bahadır takdim etti.