Hasene’nin yardımları sürüyor

 Hasene’nin yardımları sürüyor

Hasene’nin yardımları sürüyor

 

                Hasene’nin yardımları sürüyor 

 

Hasene sosyal yardımlaşma  derneği, yardımlarını sürdürüyor 

 

                 Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği, ramazan ayının gelemsiyle ihtiyaçlı ailelere ramazan kumanyası dağıttı.

 Trabzon ilçelerinden Arsin, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Çaykara, Düzköy, Köprübaşı, Of,  Ortahisar, Sürmene, Şalpazarı, Tonya, Maçka, Akçaabat, temsilcileriyle  beraber kumanya dağıtımı gerçekleştirdi. 

                Hasene, Ramazan ayı içerisinde toplam 800 adet kumanya dağıttı.    Bunun yanında Trabzon’a gelip yurtlara yerleşen depremzedelere ve  ilçelere gelen ve depremzedelere de  ayrı ayrı  koli yardımında bulunuldu. 

                Hasene  derneğinin yurt dışından gelen  Belçika’dan, İngiltere’den, ve Almanya’dan 3 kişi olmak kaydıyla toplam beş gözlemciyle beraber Trabzon’a genelinde kumanya dağıtımı gerçekleştirildi.

Hasene Maçka Temsilcisi Ali Osman Aydın; “Hasene sosyal yardımlaşa  derneği Almanya Köln merkezli tüm şubelerimizle beraber depremzede bölgesine şu ana kadar 23 milyon  Euro katkıda bulunarak devletimizin yanında oldu. Ve yardımlarımızda devam etmektedir. Dernek olarak amacımız bir yıl boyunca deprem bölgelerinde kurmuş olduğumuz 5 adet koordinasyon merkezi ile beraber depremzede kardeşlerimizin yanında olmak ve onların acısını paylaşmaktır. 

Şu anda bir çok ilde çadır kent ve iftar çadırı gıda dağıtım merkezleri ve bir çok ihtiyacın karşılandığı koordinasyon merkezlerimiz mevcuttur. Şu an Kahramanmaraş merkezde AFAD koordinasyon merkezinde talebimiz doğrultusunda bize geçici olarak tahsis edilen bir alanda 200 adet prefabrik konteyner kent kuruyoruz.” Dedi.