Dostlar bir arada

           Dostlar bir arada

Dostlar bir arada

           Dostlar bir arada

 

 

Türkiye’nin ilk özel televizyon kanalında uzun yıllar program yapan halk müziği sanatçısı Temel Reis, dostlarını hiç unutmuyor

 

                           Türkiye’nin ilk özel televizyonu olan Kanal 6’da program yapan Temel Reis dostlarını hiç unutmuyor.

Temel Reis, eski dostu halk müziği sanatçısı Rıfat Kurt eşi Adile Kurt, Maçka Haber gazetesi imtiyaz sahibi Duygu Karahasanoğlu, Maçka haber gazetesi sayfa sekreteri Fatma Karahasanoğlu’yla  Sürmene Pide Salonunda bir araya geldi.

Adile Kurt, Bodrum’da yaşadıklarını, eşinin Trabzon’lu olması nedeniyle sık olmamakla birlikte Trabzon’a geldiklerini söyledi.

Uzun yıllar Türk Halk Müziği söyleyen Rıfat Kurt, “müziği seviyorum. 1980’li yıllarda TRT’de çalıştım. Daha sonra düğün salonlarında türkü okudum. Trabzon doğup büyüdüğüm bir kent asla Trabzon’dan kopamam. Trabzon’un en çok hamsisini özlüyorum.” Dedi.      

                         Temel Reis dostlarını hiç unutmuyor, fırsat buldukça bir araya geliyorlar. Temel Reis dostlarıyla bir arada bulunmaktan  mutluluk duyduğunu her fırsatta dile getirerek; “dostlarımla bir araya gelmek, beni mutlu ediyor. paylaşmayı ve iyilik yapmayı seviyorum. Hayat dostlarla daha güzel. Uzun yıllar İstanbul’da yaşadım. Üç yıldan beri de, köyüm olan Bakırcılar Mahallesinde, yaşamaktayım. Toprağı seviyorum. Ürün yetiştirip, dostlarımla paylaşmayı da çok seviyorum.” Dedi.  

Maçka Habere Gazetesi İmtiyaz sahibi Duygu Karahasanoğlu, bu gibi gezilerin daha sık olması gerektiğini söyleyerek; “Dostluklar menfaatsiz olursa, dostluktur. Dostluk, bir dilim ekmeği paylaşmaktır.” Dedi.

                        Memiş ağa Konağını gezmeden Sürmene’den gitmek olmazdı. Bu bağlamda, Memiş ağa Konağına gidildi. Ne yazık ki, konak kapalı olduğundan sadece kapısında hatıra fotoğrafı çekildi.