98 YILLIK GURUR!

98 YILLIK GURUR!

GELECEĞİN İKBAL IŞIĞI ÇOCUKLAR!

98 YILLIK GURUR!

GELECEĞİN İKBAL IŞIĞI ÇOCUKLAR!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Maçka´da da büyük bir coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Maçka´da büyük bir coşku ve heyecana sahne oldu.
Egemenliğin kayıtsız şartsız Millete verilişi ve Çocuk Bayramının 98. Sene-i Devriyesi tüm yurtta ve yurtdışı temsilciliklerinde olduğu gibi Trabzon´un Maçka ilçesinde de büyük bir heyecan ve coşkuyla kutlandı.

?MAÇKA´DA YOĞUN KATILIM!?
Maçka ilçe stadında gerçekleşen kutlamalara Trabzon Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Kaymakam Vekili Hasan Balcı, Belediye Başkanı Koray Koçhan,İlçeJandarma Komutanı Ast. Sb. Kd. Bş. Çvş. Ahmet Dağaşan, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Baş Polis Naci Sesli, Jandarma Karakol Komutanı Ast. Sb. Kd. Bş. Çvş. Metin Çetintaş, Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, Maçka Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Nevzat Beldüzile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenci velileri veçok sayıda vatandaş katıldı.
Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalpve Başkan Koray Koçhan´ın öğrenciler ile seyircilere yönelik bayram selamlamasının ardından söz alan Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, öğretmen, öğrenci ve diğer tüm katılımcıların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı kutlarken, birlik ve beraberliğinönemine değindi.

?HAÇ İLE HİLAL KAVGASI!?
Mustafa Kemal Atatürk´ün 1930 yılında yaptığı bir konuşmasında kullandığı; ?Çocuklar, her ne yaşta olursa olsun, onlara geleceğin büyükleri gözüyle bakılmalı ve öyle muamele edilmelidir!? sözlerini hatırlatan Milli Eğitim Müdürü Topal, ülkemizin sınır ülkelerinde yaşanan sorunlara rağmen kendi içerisindeki huzurun önemine vurgu yaptı.
Ülke olarak zor zamanlardan geçtiğimizi belirten Topal, özellikle güney sınırlarımızda olan olayların haçlı zihniyetinin ülkemizi bölüp parçalamaya yönelik toplum mühendisliğinin bir ürünü olduğunu ifade ederken, tüm bu yaşananların haç ile hilal kavgasından başka bir şey olmadığını kaydetti.

?DİKKATLİ OLMAK ZORUNDAYIZ!?
?Bugün bizler şunu çok iyi bilmeliyiz ki, bulunduğumuz coğrafyada 100 yıl sonra yeni bir Çanakkale sürecinden geçiyoruz. Bir asır önce Çanakkale´den giremeyenler çanak antenle, cep telefonuyla, terör örgütleri vasıtasıyla sınırlarımızdan içimize girmeye çalışmaktadırlar!? diyen Milli Eğitim Müdürü Topal, bunu çocukların, ailelerin ve herkesin çok iyi bilmesi gerektiğini belirtti.
Orhan Topal; ?Bu yüzden çocuklarımızı; tarihini, milli ve manevi değerlerini bilen, vatanını seven, ahlaklı bireyler olarak yetiştirmek en büyük görevimiz ve sorumluluğumuz olmalıdır!? dedi.

?KOLAY KAZANILMADI!?
Bu toprakların çocukluk ve gençliğini dahi yaşayamayan vatan evlatları sayesinde kazanıldığının altını çizen Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal; ?O evlatlar ki, daha 15 yaşına gelmeden Eren Bülbül gibi okul sıralarından, ana kucağından peygamber kucağında, şehitlikte buldular kendilerini.? diyerek yaşanan olayların ciddiyetine dikkat çekti.
Milli Eğitim Müdürü Topal sözlerini; Bizlere bu günleri emanet eden, Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk´ü v e onunla beraber Türkiye Cumhuriyeti´ni ilan eden ecdadımızı. Vatan için gözlerini kırpmadan özlemlerini içlerine atarak, ?bizim çocuklarımız yaşasın, bayram yapsın´ diye kendi çocuklarını öksüz ve yetim bırakan anne ve babaları.  Üstün fedakarlıkları ile vatan topraklarını bizlere emanet eden, 15 Temmuz kahraman şehit ve gazilerini. Doğu ve Güneydoğu´da, Suriye´de vatan için mücadele eden kahraman asker ve polislerimizi. İlkbaharın tazeliğini, yazın kavurucu sıcağını, sonbaharın hüznünü ve kışın dondurucu soğuğunu cephelerde, at sırtında, siperlerde ve mevzilerde geçirmiş, bütün şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum.? diyerek noktaladı.

ÖDÜLLER VERİLDİ OYUNLAR OYNANDI
Milli Eğitim Müdürü Topal´ın konuşmasının ardından sonra, Maçka´daki bazı okulların gösterileri izlendi, ardından 2017-2018 Eğitim Öğretim yılındailçede gerçekleştirilen satranç turnuvasında başarı gösteren öğrenciler ödüllendirildi.
MHP Maçka eski İlçe Başkanı Faruk Genç´in oğlu Onur Genç, birincilik ödülü olan bisikletini Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp´in elinden aldı.
Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Kaymakam Vekili Hasan Balcı ve Belediye Başkanı Koray Koçhan dâhil olmak üzere kurum amirlerinin katıldığı ödül töreninin ardından ?Koca Ayak, Halat Çekme ve Balon Patlatma? gibi spor oyunları oynandı.
Haber ve Fotoğraflar:
Ali TİRİTOĞLU