93 YILDIR GURURLA KUTLUYORUZ

93 YILDIR GURURLA KUTLUYORUZ

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 1926 tarihinde yürürlüğe giren Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. D

93 YILDIR GURURLA KUTLUYORUZ

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 1926 tarihinde yürürlüğe giren Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

DENİZLERDEKİ EGEMENLİĞİMİZİN GARANTİSİ
Vali İsmail Ustaoğlu´nun 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı mesajında şu ifadeler yer aldı;
?Ülkemiz, 1 Temmuz 1926´da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile kendi kara sularında egemenlik ve bağımsızlığını ilan etmiş olması münasebetiyle, 1 Temmuz tarihini 93 yıldır ?Denizcilik ve Kabotaj Bayramı´ olarak kutlamaktayız.
Üç tarafı denizlerle çevrili olan ve iki önemli boğaza sahip olan ülkemizde denizciliğin geliştirilmesini amaçlayan Kabotaj Kanunu, aynı zamanda milletimizin denizlerdeki egemenliğinin sağlanması anlamında da büyük önem arz etmektedir.

BAYRAĞIMIZ DÜNYA DENİZLERİNDE ŞEREFLE DALGALANACAK
Kalbi, aklı ve ruhu aydınlık Türk denizcisi her geçen gün daha da güçlenerek bayrağımızı, dünyanın denizlerindeki sonsuza dek şerefle dalgalanacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle hayatını denizlerde kaybeden deniz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, Türk denizciliğinin gelişmesinde emeği geçenlere ve tüm denizcilerimize şükranlarımı sunuyor, Denizcilik ve Kabotaj Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.?