3 NOLU ERDOĞDU MAHALLESİ’NE YENİ NEFES ALANI

3 NOLU ERDOĞDU MAHALLESİ’NE YENİ NEFES ALANI

Ortahisar Belediyesi Trabzon’a yeni parklar kazandırmaya devam ediyor. 3 Nolu Erdoğdu Mahallesi, Sağlıkçılar Parkı’ndan sonra yeni bir nefes alanına kavuştu.

3 NOLU ERDOĞDU MAHALLESİ’NE YENİ NEFES ALANI 

Ortahisar Belediyesi Trabzon’a yeni parklar kazandırmaya devam ediyor. 3 Nolu Erdoğdu Mahallesi, Sağlıkçılar Parkı’ndan sonra yeni bir nefes alanına kavuştu. 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 3 Nolu Erdoğdu Mahallesi’nde yapımı tamamlanan parkın açılışını gerçekleştirdi. 

3 NOLU ERDOĞDU MAHALLESİNE YENİ PARK 
Parkın açılışına; Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, belediye meclis üyeleri, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan ile muhtarlar ve mahalleliler katıldı.

ORTAHİSARIMIZI YEŞİLLE DONATIYORUZ
Açılış konuşmasını yapan Başkan Genç, göreve geldiği andan itibaren yeşil alanları bir metre kare dahi olsa artırmayı başarı olarak gördüğünün altını çizdi. Mahallelerde boş buldukları her alanda park yapmaya özen gösterdiklerini kaydeden Genç; “Bugün hem kadınlarımıza, hem gençlerimize, hem büyüklerimize ve çocuklarımıza hizmet edecek olan bir üniteyi, yaşam alanını, dinlenme, spor ve oyun alanını ilçemize kazandırmanın mutluluğu içindeyiz. Biz şöyle bir anlayışla yola başlamıştık. Yoğun yapılaşmadan dolayı şehrimizde nefes alacak, yaşam alanları oluşturma, tabiri caizse boş bulduğumuz her alana park yapmak, yeşille donatmak, yeni nefes alanları oluşturma ve manidar bir deyimle yeşili bir metre kare daha artırırsak, bunu bir başarı olarak addedeceğimiz düşüncesinin gereği olarak bugüne kadar 88 mahallemize bu minvalde hizmetler yaptık. Ortahisarımızı yeşil alanlarla, parklarla donattık, donatıyoruz.” dedi.

AÇILIŞLARIMIZ DEVAM EDECEK
Başkan Genç, park alanları oluşturmanın vatandaşların günlük yaşamlarına değer kattığına dikkati çeken açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Erdoğdu, Soğuksu mahallelerimiz nüfus yoğun bir mahallemiz. O nedenle Sağlıkçılar Parkı gibi çok güzel konseptli bir eseri buraya kazandırdık. Yine mahalle muhtarımızın talebiyle buraya geldik. Ve burada 958 metre kare belediyemize ait bir alanı atıl vaziyetten kurtarıp değerlendirmek için harekete geçtik. Bu alanda 140 metre kare çocuk oyun alanı, 120 metre kare çok amaçlı spor alanı, 70 metre kare piknik alanımız var. Ve çocuklarımız için buraya oyun aletleri koyduk, kondisyon aletleri koyduk.  Güzel bir iş yaptığımızı görüyorum. Halkımıza bu tür yaşam alanları oluşturmanın halkımızın günlük yaşamına çok çok büyük değer kattığının bilincindeyiz. İnşallah, bu çalışmalarımız devam edecek. Yakın zamanda da Soğuksu Mahallemizde de bu konsepte bir parkımızı daha hizmete açacağız. İnşallah, sayıları daha da artacak. Görevim boyunca bu anlayışla hizmet edebilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu vesileyle de bu programımıza teşrif eden herkese teşekkür ediyorum. Başkan Yardımcımız Erdoğan Bey’e ve emek veren bütün arkadaşlarımıza ve yapımcımıza sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Başta 3 Nolu Erdoğdu olmak üzere bütün mahallelerimize hayırlı olsun diyorum.”

TÜRKİYE’DE SİZİ BEKLEYEN ÇOCUKLAR VE GENÇLER VAR
Konuşmasında hizmet yaparken vatandaşların gönlüne dokunmanın çok önemli olduğunu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in bunu başardığını dile getiren Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk ise; “Geçmişe döndüğümüz zaman 2014 yılında bu yola beraber girdik. Ortahisar’ın kuruluş muhtarlarından bir tanesi de bendim. Başkanımız bizleri mesai arkadaşı olarak kabul etti ve bu şehre beraber hizmet ettik. Biz 2019 yılında bir imza atmıştık. Bu imzanın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gururla hatırladım. Tabi ki, bu ekip işidir, iyi ekip işidir. Hizmet yaparken insanların gönlüne dokunarak hizmeti yapmak, insanları dinleyerek, insanların ne istediğini analiz edip ona göre yatırım yapmak ve en çok önemli olan da gençliğe ve çocuklara yatırım yapmak geleceği kurtarmaktır. Başkanımız sadece 3 Nolu Erdoğdu’da, Ortahisar’da değil, Muş’ta, Mardin’de çocuklara parkta ve okullarda dokundu. İnsanların gönlüne dokunarak yapacak olduğumuz hizmetler çok daha önemli ve değerli. İnşallah çok daha beraber parklar yapacağız. Trabzon’da ve Türkiye’de sizi bekleyen çocuklarımız ve gençlerimiz var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu hizmetlerin artarak devam etmesini diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

BELEDİYECİLİĞİ EN ÜST DÜZEYDE YAŞIYORUZ
Belediyeciliğin insanların yaşam konforunu artıracak hizmetleri hayata geçirmek olduğunu ifade eden MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar; “Belediyecilik bağlı bulunduğu coğrafyadaki insanların yaşamını konforunu en üst seviyeye çıkarmak için hizmet veren kamu kuruluşudur. Biz başkanımızla bunu en üst düzeyde yaşıyoruz. Şu anda burada bunlardan bir tanesini çocuklarımızın ve halkımızın hizmetine sunacağız. Yapandan, yaptırandan elini taşın altına koyan herkesten Allah razı olsun, hepsine çok çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Kısa bir konuşma yapan AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan; “Sayın Başkanıma emeği geçen herkese bu güzel park için teşekkür ediyorum. Emeklerinize sağlık. Hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

PARKLAR HUZURLU ORTAMLAR OLUŞTURUYOR
Son konuşmayı yapan Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale ise, bu tür açılışlarda yer almaktan büyük bir mutluluk duyduğuna vurgu yaparak; “Bugün Ortahisar Belediyemizin sosyal alanda vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gideren çok güzel bir hizmetinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Biz bu tür açılışlarda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bundan dolayı başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Bu tür alanlar Büyükşehirlerin koşuşturmacasının içinde gerçekten bir nefes alanı oluyor. Bunları ne kadar artırabilirsek insanlarımıza o kadar huzurlu ortamlar oluşturmuş oluruz. Bundan dolayı da emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Bu, 958 metre karelik zor alanı vatandaşlarımızın en güzel şekilde hizmetine sunmak için teknik ekipler güzel bir çalışma yapmış. Herkese hayırlı, uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.