2 BİN PROJEYE 200 MİLYON

2 BİN PROJEYE 200 MİLYON

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 81 ilde uygulamaya koyduğu ‘Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi’ için başvurular başladı.

2 BİN PROJEYE 200 MİLYON

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 81 ilde uygulamaya koyduğu ‘Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi’ için başvurular başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanarak 81 ilde uygulamaya konulan ‘Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi’nin başvuruları başlarken, Ziraat Mühendisi Coşkun Kuturoğlu, Trabzon’u ve Trabzon’a bağlı 18 ilçeyi olduğu gibi ilçemiz Maçka’yı da yakından ilgilendiren konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

KIRSAL KALKINMADA UZMAN ELLER
TMMOB Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Maçka Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Coşkun Kuturoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ülke genelinde uygulamaya koyduğu ‘Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi’ ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

AMAÇ: İSTİHDAM, HEDEF: KIRSAL KALKINMA!
Tarım ve ormancılık sektöründe istihdama katkı sağlanmak amacıyla hazırlanan proje kapsamında; tarım, hayvancılık, gıda, ormancılık ve su ürünleri bölümlerinden mezun olan girişimcilere hibe desteği sağlanacağını belirten Kuturoğlu konuyla ilgilenenlere hibe desteği sağlanacağını da açıkladı.

UYGUN PROJEYE HİBE DESTEĞİ
Ziraat Mühendisi Kuturoğlu şunları kaydetti;
“Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanarak 81 ilde uygulamaya konulan ‘Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi’ için başvurular başladı.
İlgili bölümlerden mezun olan adaylar; tarım, hayvancılık, ormancılık, ipek böcekçiliği, arıcılık, su ürünleri ve coğrafi işaretli ürünlerin üretimi ve paketlenmesine yönelik projeleriyle 28 Şubat 2022 tarihine kadar başvuru yapabilecek. Ayrıca mezunlar tarafından hazırlanacak ve gerekli koşulları yerine getiren projelere 100 bin TL hibe desteği sağlanacak.”

Ali TİRİTOĞLU