19 MAYIS MAÇKA'DA COŞKUYLA KUTLANDI

19 MAYIS MAÇKA

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, gençlik yürüyüşü, saygı duruşu ve Maçka Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

19 MAYIS MAÇKA'DA COŞKUYLA KUTLANDI 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, gençlik yürüyüşü, saygı duruşu ve Maçka Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. 

Maçka’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Maçka Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törende coşkuyla kutlandı. 

MAÇKA’DA 19 MAYIS COŞKUSU 
İlçemizde Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen programa Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, Maçka Belediye Başkanı Dr. Ecz. Koray Koçhan, Maçka İlçe Gençlik Müdürü Nevzat Beldüz. Maçka Emniyet Müdürü İsa Kilim, Maçka Jandarma Komutanı Harun Nazlı, konsolosluk, kamu kurum ve kuruluşu ile siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. 

TÜRK MİLLETİNİN DİRENİŞ VE AZMİNİN SEMBOLÜ 19 MAYIS! 
Hükümet Konağı önünde Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan törende Saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu ve Atatürk Caddesini Şehit Asb. Bçvş. Halit Avcı Caddesine bağlayan güzergâhta gençlik yürüyüşü gerçekleştirildi. Ardından Maçka Kapalı Spor Salonu’ndaki kutlama törenlerine geçilirken Maçka İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Nevzat Beldüz, 19 Mayıs’ın Aziz Türk Milletinin direniş ve azminin sembolü olduğunu belirtti. Beldüz; “Gençler, sizler kahramanlıklarıyla destan olmuş Sütçü İmamın, Yahya Çavuş’un, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün asil soyusunuz. En büyük zenginliğimiz sizsiniz. Küresel güçlere sizler talimat vereceksiniz.” dedi. 

19 MAYIS ÇOK YÖNLÜ KUTLANDI 
Program öğrencilerin hazırlamış olduğu etkinlikler ile devam ederken, Atatürk’ün Türk gençliğine hitabesi, bayrak isimli şiir ve şarkılar okundu. 
Daha sonra gençlerin ve özel birey öğrencilerin katılım sağladığı etkinliklerde halk oyunları oynandı ve spor gösterileri yapıldı. 
İzindeyiz marşının okunmasının ardından ödül almaya hak kazanan öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle ilçemizdeki törenler son buldu.