19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ TRABZON’DA KUTLANDI

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ TRABZON’DA KUTLANDI

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ TRABZON’DA KUTLANDI

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ TRABZON’DA KUTLANDI 

Türkiye genelinde kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü’neTrabzon’da,düzenlenen program ile dâhil oldu. 

Ülkemiz genelinde büyük bir coşkuyla kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Trabzon’da tören düzenlendi.

TRABZON GAZİLERİ UNUTMADI 
Düzenlenen törende, Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.
Törene Vali Aziz Yıldırım, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Trabzon Muharip Gaziler Derneği Başkanı Seyyah Sağıroğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler şehit Dul ve Yetimler Derneği Trabzon şubesi Başkanı Ahmet Tezcan, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, öğrenciler, gaziler ve vatandaşlar katıldı. 

GAZİLER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN.
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Vali Aziz Yıldırım; “19 Eylül’ün her yerde Gaziler günü olarak kutlanması, bizlere yurtiçinde ve yurtdışında yazdıkları kahramanlık destanlarına her gün bir yenisini ekliyor olmalarıyla iftihar ettiğimiz kahraman şehitlerimize ve gazilerimize karşı olan vefa borcumuzu bir nebzede olsa sunma imkânı vermektedir. Gaziler günü vesilesiyle bir kez daha ecdadımızın mirası olan vatanımıza sahip çıkmanın, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı dik durmanın aziz şehitlerimize ve gazilerimize karşı en büyük sorumluluğumuz olduğunun bilincindeyiz. Gaziler günümüz kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.