12 YIL ARADAN SONRA 2.'Sİ DÜZENLENDİ

12 YIL ARADAN SONRA 2.

12 YIL ARADAN SONRA 2.'Sİ DÜZENLENDİ

12 YIL ARADAN SONRA 2.'Sİ DÜZENLENDİ 

Trabzon’da ilk kez 2011 yılında gerçekleşen Trabzon Kent Sempozyumu’nun 2.’si aradan geçen 12 yılın ardından yapıldı. 

İlki 2011 yılında yapılan ve 12 yıl aradan sonra bu yıl Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu tarafından 2.’si yapılan Trabzon Kent Sempozyumu 7 Kasım Salı günü başladı. 

2.’Sİ BU YIL GERÇEKLEŞTİ 
Trabzon’da ilki 2011 yılında yapılan ve 12 yıl aradan sonra bu yıl Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu tarafından 2.’si yapılan Trabzon Kent Sempozyumu 7 Kasım Salı günü başladı.

SEMPOZYUMA BÜYÜK İLGİ GÖSTERİLDİ. 
KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan sempozyuma Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Erkan, TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Prof. Dr. Ebru Çolak ile çok sayıda mimar, mühendis ve şehir plancısı katıldı.

TRABZON ADINA KIYMETLİ ÖNERİLER GELİŞTİRİLDİ 
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Prof. Dr. Hüsniye Ebru Çolak, Trabzon adına çok kıymetli öneriler geliştirileceğini söyledi. Çolak "Gerekli çalışmaların yapılması adına her türlü katkıyı vermeye hazırız. Pek çok konu başlığını ele alarak bu oturumlarda tartışacağız. Trabzon’un geleceğine imza atması, umut ettiğimiz fikirleri oluşturacak, şehrimizin geleceğine önemli vizyonlar hedefliyoruz. Bildiğiniz üzere Trabzon iklimsel koşulları gereği maalesef önemli can kayıpları ile sonuçlanan doğal afet olaylarının sıklıkla yaşandığı bölgede yer almaktadır. Olası afet risklerin azaltılması için Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde Afet Daire Başkanlığının kurulması gerektiği için bu anlamda kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız. Trabzon, tarihi dokuya, eşsiz bir doğaya sahiptir. Bu zenginliklerin şehrimizin turizmine daha da güçlü şekilde yansıtılması için turizmin doğru planlarla yönetilmesi, turistik güzergahların geliştirilmesi, üniversitemizde nitelikli personel sağlayacak lisans düzeyinde bölümlerin açılması, Körfez ülkelerine ve yaz mevsimine bağımlılık risklerine karşın alternatif geliştirilmesi, müze sayımızın arttırılması, doğa tarih müzesinin şehrimize kazandırılmasını sabırsızlıkla bekliyor, bu anlamda yapılacak çalışmalara katkı vermeye hazırız" dedi.

BU TÜR SEMPOZYUMLAR DAHA SIK YAPILMALI 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise; “Bu tür sempozyumların şehirler adına da ülkelerin gelişimi adına da biraz daha sık yapılması kanaatimi paylaşmak istiyorum. Şehir adına bir sempozyum yapılırken, önceki sempozyumda hedef gösterilen, öne çıkan alanlar neydi diye sorduğumuzda daha ziyade ticaret, ulaşım ve turizm öne çıkmış. Esasında o sempozyumda turizm bu şehrin projeksiyonu olarak öne çıkmış. Biz tabii ki daha ziyade ekonomisi dayalı bir şehir olmakla birlikte, Trabzon fındık rekoltesinin Karadeniz Bölgesi’nin tamamında yüzde 7’sine tekâmül eden oranını üretiyor. Bu Trabzon’a girdi olarak 126 milyon dolara geliyor. Oysaki geçen yıl yine Sayın Valimizin açıkladığı turizmden dolayı şehrimize giren para. 1 milyar 76 milyon dolardır. Bu konuyu öne çıkarmaya devam etmeliyiz. Profesyonel yaklaşımları ortaya koymaya devam etmeliyiz.” diye konuştu. Sempozyum 8-9 Kasım tarihlerinde de devam etti.