10 OCAK'TA MİSAFİRLERİMİZİ AĞIRLADIK

10 OCAK

Maçka Haber olarak, CHP Maçka İlçe Başkanı Göktürk ve Yönetim Kurulu üyeleriyle, HASENE Sosyal Yardımlaşma Derneği Fahri Temsilcisi Aydın’ı ağırladık.

10 OCAK'TA MİSAFİRLERİMİZİ AĞIRLADIK

Maçka Haber olarak, CHP Maçka İlçe Başkanı Göktürk ve Yönetim Kurulu üyeleriyle, HASENE Sosyal Yardımlaşma Derneği Fahri Temsilcisi Aydın’ı ağırladık.

Geçtiğimiz hafta 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ülke genelinde mesajlar yayımlanıp kutlama programları düzenlenirken, gazetemiz Maçka Haber’in ziyaretçileri de eksik olmadı.

HASENE VE CHP’DEN GAZETEMİZE ZİYARET
Demokrasinin Yasama, Yürütme ve Yargı’dan sonraki 4’üncü kuvveti olarak değerlendirilen Medya çalışanlarının günüydü geçtiğimiz haftaki pazartesi günü. Hemen her yıl o gün geldiğinde ülkemiz genelinde hamasi nutuklar atılıp çeşitli etkinlikler düzenlenirken, medya mensupları ve temsilcilikleri de ziyaret edilmeden bırakılmaz.
Bu vesileyle 2022 yılında Maçka Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Duygu Karahasanoğlu ile Yazı işleri Müdürü Fatma Karahasanoğlu’nu ziyaret ederek iyi dilek ve temennilerini sunanlar CHP Maçka İlçe Başkanlığı ve HASENE Sosyal Yardımlaşma Derneği oldu.


BİZİ UNUTMAYANLARA TEŞEKKÜR EDERİZ
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla CHP Maçka İlçe Başkanı Nihan Göktürk önce çiçek gönderdiği gazetemizi daha sonra Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte ziyaret ederek gösterdiği hassasiyeti de ortaya koymuş oldu.
Maçka Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi bağımsız Meclis üyesi olmasının yanında HASENE Sosyal Yardımlaşma Derneği Trabzon Fahri Temsilciliğini de üstlenen Maçkalı İş İnsanı Ali Osman Aydın, gazetemizi ziyaret ederek günümüzü kutlayanlar arasındaydı.


MİSAFİRLERİMİZ BOŞ GELMEDİ
CHP Maçka İlçe Başkanı Nihan Göktürk, beraberinde Başkan Yardımcısı Yaşar Yavuz, Medya Sorumlusu Elif Atalar, Kadın Kolları Başkanı Hülya Bal ile gazetemizi ziyaretinde gazeteciliğin onurlu olduğu kadar meşakkatli bir meslek olduğuna değindi. Yerel basının ve basın emekçilerinin sorunlarını yakından takip ettiklerini belirten CHP Maçka İlçe Başkanı Nihan Göktürk, tüm ülke genelinde olduğu gibi Trabzon ve ilçemiz Maçka’da da basın mensuplarının zor günlerden geçtiğini ifade etti.

Ali Osman Aydın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’müzü bizzat gazeteye gelerek kutlarken, Trabzon’da fahri temsilciliğini yaptığı HASENE Sosyal Yardım Derneğinin yeni yıl armağanlarından oluşan bir çantayı da hediye etti.


10 OCAK HAKKINDA:
Çalışan gazeteciler günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961’den beri 10 Ocak günü düzenlenen Türkiye’ye özgü bir kutlama gündür.
1961-1971 arasında “Çalışan Gazeteciler Bayramı” adıyla kutlanmış; 1971 yılındaki askeri müdahaleden sonra ülkede gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine kutlama gününün adı, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” olarak değiştirilmiştir.
4 Ocak 1961’de kabul edilen ve basın çalışanlarının bazı haklar ve yasal güvence sağlayan “212 sayılı kanun” adlı düzenlemenin Resmî gazetede yayımlanışı nedeniyle 10 Ocak günü kutlama günü olmuştur.
“Dokuz patron olayı” olarak basın tarihine geçen gelişme üzerine gazeteciler, boykot boyunca “Basın” adlı bir gazete yayımlamaya karar verdiler. Basın gazetesi 11 Ocak günü yayına başladı ve üç günlük boykot sırasında düzenli olarak yayınını sürdürdü. Çalışan Gazeteciler Günü, bu olayın bir sonucu olarak ortaya çıktı. 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanmaya başladı ve 1971’de “Çalışan Gazeteciler Günü” halini aldı.

MAÇKA HABER SERVİSİ