109 YILLIK GURUR 

109 YILLIK GURUR 

Kaymakam Çakmak; “18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, Türk kahramanlık tarihinin en onur verici ve en parlak sayfalarından biridir.”

109 YILLIK GURUR 

Kaymakam Çakmak; “18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, Türk kahramanlık tarihinin en onur verici ve en parlak sayfalarından biridir.” 

Kaymakamımız Abdullah Huzeyfe Çakmak, Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

TÜRK TARİHİNİN EN ONUR VERİCİ SAYFALARINDAN BİRİ 
18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin Türk kahramanlık tarihinin en onur verici ve en parlak sayfalarından biri olduğunu belirten Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, mesajında şunları kaydetti; 
“18 Mart 1915, milletimizin tarihinde inanç, azim ve yiğitlikle dolu bir destanın tarihidir. Bu tarih, hem taarruz hem de savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en onur verici ve en parlak sayfalarından biridir. 

BU VATANI İMANLA SEVMEYE DEVAM EDECEĞİZ 
Çanakkale Zaferi, sadece millî tarihimizin değil insanlık tarihinin en ihtişamlı kahramanlık destanıdır. Çanakkale; yurdun dört bir yanından gelen yüz binlerce vatan evladının, istiklâl ve istikbal uğruna dünyaya meydan okuduğu yerdir.
Çanakkale Savaşı bir vatan müdafaasıdır. Bir vatana sahip olmanın en büyük izzet olduğunu bilenlerin bu mücadelesini bütün yönleriyle anlamak ve gelecek nesillere anlatmak çok önemlidir. Şanlı ecdadımıza karşı mesuliyetlerimizin şuuruyla Çanakkale’nin hatırlattığı değerlerden, ortaya koyduğu manadan vazgeçmeyecek ve bu vatanı imanla sevmeye devam edeceğiz. 

ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİ BU TOPRAKLARI KORUMAYA DEVAM!
Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”
MAÇKA HABER MERKEZİ