ZAĞNOSSPOR´DAN ARDEŞEN MAÇI SONRASI AÇIKLAMA

ZAĞNOSSPOR´DAN ARDEŞEN MAÇI SONRASI AÇIKLAMA

?İKİ DOST KULÜBÜZ?

ZAĞNOSSPOR´DAN ARDEŞEN MAÇI SONRASI AÇIKLAMA

 

            ?İKİ DOST KULÜBÜZ?

Zağnosspor´un Hentbol Kadınlar Türkiye Kupası Çeyrek Finali´nde deplasmanda Ardeşen GSK ile oynadığı maç sonunda çıkan olaylarla ilgili Zağnosspor´dan yazılı bir açıklama geldi

 

            İki kulübün dost olduğunun vurgulandığı açıklamada iki Karadeniz takımının arasında deplasman, ev sahibi farkının olmadığı ve iki kulübün bundan sonra oynayacağı maçlarda da el ele vererek dostluklarını sergileyecekleri ifadelerine yer verildi. Kulüp adıyla geçilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

?Salon sporları küfürden arınmış, seyir zevki yüksek spor branşlarını içinde barındırır. Hentbol da bu sporlardan biridir. Ardeşen GSK ile oynadığımız maçta hiç beklemediğimiz görüntülerle karşılaştık. Takımımızın bulunduğu bencin arkasında bulunan taraftarlar, takımımızın antrenörüne ve oyuncularına bir saat boyunca ağza alınmayacak ithamlarda bulunmuşlardır.

Yaşanan olayın ardından kulüp başkanımız yapmış olduğu açıklama sonucu Ardeşen taraftarlarının istenmeyen bu olayların çıkmasından dolayı üzüldüğünü görmekteyiz. İki Karadeniz takımının dost olduğunu ve gerek ligde, gerek kupada, ya da hazırlık maçında dostça ve kardeşçe karşılaşmaya devam edeceğini bir kez daha hatırlatırız. Ardeşen GSK´nın Trabzon´da oynadığı maç sonunda salonda sevinçlerini dışa vurabildiğine daha önceden şahit olduk, seyircisiyle bütünleşerek doyasıya sevindiklerini gördük. Bu iki takım arasında deplasman, ev sahibi denen bir olgunun olmadığını gösterir. Aynı mantık çerçevesi içerisinde Zağnosspor oyuncularının galibiyete sevinmelerini anormal karşılaşmak ve büyük tepkiler göstermek yanlıştır.

Ne yazık ki, bizleri üzen tek şeyin maç öncesi ve sonrası hiçbir Ardeşen GSK´lı yöneticinin bizleri aramamış olmasıdır. Üç gün önce Trabzon´da büyük bir özenle ağırladığımız Ardeşen GSK kulüp başkanı, kulübümüzün başkanı tarafından aranarak en iyi şekilde ağırlanmaları için gerekli çaba sarf edilmiş ve olması gereken yerine getirilmiştir.

Biz Ardeşen´de bizlere gerekli hassasiyeti göstererek yardımcı olan Serkan Bey ve arkadaşlarına teşekkürlerimizi iletiriz.

Karadeniz´in hentboldaki iki nadide kulübünün bu maçların seyir zevkini artırmak adına daha dikkatli olması gerektiğini arzu eder, bundan sonraki maçlarda el ele vererek iki kulübün dostluklarının devam edeceğini, maçlarının sevgi, saygı içerisinde parke üzerinde geçeceğini özellikle belirtmek isteriz.

Trabzon´da oynanacak ikinci maçın kardeşçe ve dostça geçmesi için, küfürsüz hentbol, ve sporun bir dostluk ve kardeşlik aracı olduğunu benimseyerek her iki takımın da Türkiye´de hentbolun önde gelen kulüplerinden olduğunu bir kez daha hatırlatır, birlikte büyük başarılara ulaşmayı temenni ederiz.?