Zabıta denetimlerini sürdürüyor

 Zabıta denetimlerini sürdürüyor

Zabıta denetimlerini sürdürüyor

 Zabıta denetimlerini sürdürüyor

 

Trabzon genelindeki denetim çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Trabzon Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi, halk pazarlarında denetim faaliyeti gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun´un 6. ve 54. maddeleri uyarınca stok, fiyat ve etiket yönünden denetimde bulundu.

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, fahiş fiyat artışlarının Alo 175 Tüketici Hattı ve Alo 188 Zabıta Hattı´na bildirilmesini istedi. ?Vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstermelerini rica ediyorum? diyen Gümrükçüoğlu, ?Bir ürünün fiyatında anormal bir artış yaşanmışsa vatandaşlarımız lütfen bunu bize bildirsin. Ekiplerimiz kısa sürede gerekli incelemeyi yapacak ve fiyat artışının haklı ya da haksız olduğunu karara bağlayarak gerekli işlemleri gerçekleştirecektir. Böylece alın teri ile helal rızkının peşinden koşan esnaflarımızda korunmuş olacaktır? diye konuştu.

 

Hem helal rızkını kazanan esnafların hem de tüketicinin korunması için denetim çalışmalarını ivedilikle sürdürdüklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, ?Fiyat etiketinde 6 ayrı kriter bulunmalıdır. Sadece etiket fiyatının yazılması yeterli değildir. Ürünün üretim yeri, ayırıcı özelliği, satış fiyatı, ürünün birim fiyatı, fiyat değişikliği tarihi ve ülkemizde üretilen ürünler için yerli üretim logosu etiketlerde yer almalıdır. Etiketsiz ürün satışı yapanlara ilk uygulanan ceza 320 TL´dir. Tekerrürlerinde ceza miktarı katlanarak artış göstermektedir. Bu nedenle bu hususa dikkat edilmesi önem taşımaktadır. Ayrıca tüketici herhangi bir alışveriş yerinde bir ürünü aldığında, rafta yazan fiyat ile kasadaki fiyat arasında bir fark bulunması yasaktır. Kasadaki fiyat, raftaki fiyatın üzerindeyse o ürün tüketiciye raftaki fiyat baz alınarak verilmek durumundadır. Bunun aksi suçtur. Bu hususlarda denetim çalışmalarımızı ivedilikle sürdürüyoruz. Hemşehrilerimin gerek Ticaret Bakanlığımızın Alo 175 Tüketici Hattı´na, gerekse belediyemizin Alo 188 hattına fahiş fiyat artışlarını bildirmelerini rica ediyorum? şeklinde konuştu.