YÜREĞUMUN ORTA YERİ´ ESKİŞEHİR´DE

YÜREĞUMUN ORTA YERİ´ ESKİŞEHİR´DE

YÜREĞUMUN ORTA YERİ´ ESKİŞEHİR´DE

YÜREĞUMUN ORTA YERİ´ ESKİŞEHİR´DE

Gazetemiz yazarlarından Varol Uzlu, ?Yüreğumun Orta Yeri? adlı fotoğraf sergisiyle Eskişehirli sanatseverlerin huzuruna çıktı.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Eskişehir Şubesi´nin düzenlediği sergi gazetemiz yazarlarından Varol Uzlu´nun fotoğraflarından oluşan ?Yüreğumun Orta Yeri? isimli fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı.

3 YILLIK BİR ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ
Büyük ilgi gören sergide Trabzonlu gazeteci, yönetmen ve fotoğraf sanatçısı Varol Uzlu´nun ?Yüreğumun Orta Yeri? ismini verdiği ve 3 yıllık bir çalışmanın ürünü olan eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki ilçe ve köylerde yaşayan kadınları kadrajına sığdıran Varol Uzlu, annesinden yola çıkarak böyle bir konseptte fotoğraf çalışması yaptığını ifade etti.

ANNESİNDEN YOLA ÇIKTI  
Karadeniz kadınının güçlü iradesi, kadının toplum içindeki yeri ve doğa ile olan mücadelesinin anlatıldığı fotoğraflardan oluşan serginin açılışında konuşan Uzlu; ?Kadınların gördüğü benim için önemlidir. Aslında bu çalışma Annemin üzerine kurgulanmıştı, ancak daha sonra farklı bir konseptte ilerleyerek bugünkü halini aldı.? diye konuştu.

BELGESEL YÖNETMENİ
Uzun yıllar gazetecilik yapan ve halen gazetemiz Maçka Haber´in yazarları arasında yer alan Uzlu, ?Mahalle Maçı 5´te Haftayım 10´da Biter? gibi fenomen olmuş belgesellerinde de hayatın farklı noktalarına parmak basıyor.
Fatma KARAHASANOĞLU