Yüreğimin ortasında Trabzon

             Yüreğimin ortasında Trabzon

Yüreğimin ortasında Trabzon

             Yüreğimin ortasında Trabzon

  

Gazetemizin köşe yazarlarından Varol Uzlu, "Yüreğumun Orta Yeri" adlı Trabzon kadınını konu edinen bir foto albüm kitap çalışması hazırladı 

                 Gazeteci yazar Varol Uzlu, Trabzon kadınının çalışkan, üretken özelliklerini yerinde fotoğraflayarak, foto albüm yaptı. Uzlu yeni albümüyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, Trabzon kadının erkeğinin arkasında değil, yanında olduğunu söyleyerek; ?Belirttiğim üzere çalışmamın ana teması Trabzon kadınıdır. Çalışmalarımla bölge kadınımızın saflığını, hayata bağlılığını, fedakarlığını, zekiliği ile her yaştaki güzelliğini vurgulamaktayım. Karadeniz de kadının adı var.. Bölgemizde kadının hem işte hem aşkta güçlü bir yeri vardır. Erkeğin arkasında değil yanında, canında ve kanındadır kadını. Kadın hayatın her ayrıntısındadır ve kadının bu duruşu oldukça güçlüdür.

Kadına yönelik şiddetin çokça yaşandığı bu günlerde kendine has duruşuyla bunu en aza indiren Trabzon kadınlarının doğa içindeki tatlı mücadelesi ile ilgili hazırlamış bulunduğum "Yüreğumun Orta Yeri" adlı fotoğraf kompozisyonu süreci içerisinde bire bir yaşayarak, görerek ve onlarla konuşarak fotoğrafladım o insanları.

Çekimlerim sonunda fotoğraflarımı 20 ayrı yazarın Trabzon kadını ile ilgili makaleleriyle destekleyerek bir fotoğraf albüm kitap oluşturdum. 32#24 ebatlarında ve 178 sayfadan oluşan bu özel albüm eser1000 adet olarak basılmıştır.?