Yeşilay´dan Trabzon´da bonzai uyarısı

Yeşilay´dan Trabzon´da bonzai uyarısı

Son günlerde Trabzon´da uyuşturucu bir madde olan bonzai kullanımı sonucu ölümlerin yaşanması sonrasında ayrıca Samsun´da yapılacak bölgesel eğitim toplantısı ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü ile ilgili Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şubesi uyarıl

Yeşilay´dan Trabzon´da bonzai uyarısı

Son günlerde Trabzon´da uyuşturucu bir madde olan bonzai kullanımı sonucu ölümlerin yaşanması sonrasında ayrıca Samsun´da yapılacak bölgesel eğitim toplantısı ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü ile ilgili Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şubesi uyarılarda bulundu.

Şube Başkanı Köksal Boz, daha fazla gencin hayatını kaybetmemesi için önlem alınması gerektiği vurguladı. Trabzon´da son bir hafta içerisinde bonzai kullanımı sonucunda 2 genç hayatını kaybetti. Yaşanan üzücü ölümler sonrasında bir açıklama yapan Yeşilay Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, ?önlem alınmazsa bonzai gençleri öldürecek. Emniyet yetkilileri acil olarak önlem almalıdır? dedi.

Yeşilay Trabzon Şubesi Başkanı Boz, bonzainin aldığı canlar için derin üzüntü içinde olduklarını dile getirerek, ?Trabzon´da, kullandığı Jamaika (Bonzai) adlı uyuşturucu sonrası komaya girerek 2 kişinin vefat ettiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Yeşilay olarak bu tür ölümlerin yaşanacağına önceki basın bildirilerimizde değinmiştik. Maalesef millet olarak büyük bir tehlikenin içindeyiz ama bu konuda alınan önlemler yetersiz? diye konuştu

Boz, yetkililere seslendi bu ölümlerin sonlanması için gerekli önlemleri alınmasını isteyerek, ?Yasaların kesinlikle çok caydırıcı bir şekilde tavizsiz uygulanması gerekmektedir. Bizler de STÖ´ler olarak bağımlılıkla mücadelenin çok yaygın bir şekilde anlatılması için çalışmalarımızı yapmalıyız. Yeşilay Trabzon Şubesi olarak 7-9 Temmuz tarihlerinde Samsun´da düzenlenecek bölge istişare toplantısına katılarak esrar, bonzai başta olmak üzere tüm bağımlılıkların önlenmesi için çalıştayımızı yapacağız? diye konuştu.

 

Boz, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli darbe girişiminin yıl dönümü olan 15 Temmuz´da Yeşilay olarak Trabzon Meydan parkında stant açacaklarını ifade etti.