YABAN HAYATINA DİKKAT

YABAN HAYATINA DİKKAT

YABAN HAYATINA DİKKAT

YABAN HAYATINA DİKKAT

Vatandaşlardan, 03 Mart tarihi itibariyle ülke genelinde başlayan ve yaban hayvanlarının üreme dönemi içine alan Av Yasağına uyulması istendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü Trabzon Şube Müdürlüğü´nden 3 Mart 2019 itibariyle kapanan av sezonuyla ilgili açıklama yapıldı.

AV YASAĞI BAŞLADI
Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü Trabzon Şube Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada av yasağına ve gerekçelerine dikkat çekildi.
Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi;
?2018-2019 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararı uyarınca av sezonu 03.03.2019 tarihi itibariyle ülke genelinde kapanmış olup, Mayıs 2019 ayı içerisinde alınacak ve Merkez Av Komisyonu Kararında belirlenecek 2019-2020 Av Dönemi açılış tarihine kadar yurt genelinde avlanmak yasaklanmıştır.

DAHA HASSAS OLUN
Av ve yaban hayvanlarının dönemi olan avın kapanış ve takip eden açılış tarihleri arasında bütün avcılık faaliyetleri yasaktır.
Av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine alan bu süre zarfında tüm halkımızın da doğal ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmesi ve av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplanmaması gerekmektedir.?