VATANDAŞ HAMSİYE DOYAMADI

VATANDAŞ HAMSİYE DOYAMADI

VATANDAŞ HAMSİYE DOYAMADI

VATANDAŞ HAMSİYE DOYAMADI

Kış mevsiminin gitmemeye direnip bahar sıcaklarının ise ara sıra kendini gösterdiği Maçka´da vatandaşın gözleri bir türlü doyamadığı hamsiyi arıyor!

Maçkalı vatandaşlar denizde av sezonun bitmesine az bir zaman kala son bir umutla balıkçı tezgâhlarında hamsi taraması yapıyor.

HAMSİ UNUTULMUYOR
Balıkçılar denizlerde av yasağının başlayacağı 15 Nisan´dan önce umduğunu bulamadığından teknelerini limana demirleyerek sezonu erkenden kapatırken hamsiye doyamayan Maçkalı vatandaşlar ise her fırsatta ?Hamsi var mı?? diye soruyor!
Denizlerde av yasağına iki hafta gibi az bir zaman kala umudunu yitiren balıkçılar yavaş yavaş limana demirlemeye ve sezonu erkenden kapatmaya başladı. Şimdiden gelecek sezonun hazırlıklarına başlayan balıkçılar kullandıkları ağ ve teknelerinin bakımına başlayan balıkçılar bunu yetersiz avlanmaya, hamsi ve palamutta geçen yıllara oranla yaşanan düşüşe bağlıyor.

KENDİ BİTTİ SORUSU BİTMEDİ
Öte yandan Maçka ilçesinin eski fakat eskimeyen balıkçılarından Maçka Balıkçılık ve Balıkçı Ertuğrul´un önündeki yoğunluk her zaman ki gibi devam ederken, vatandaşların ilk sorusu ise hamsiyle ilgili oluyor.
İki üç hafta öncesine kadar denizlerden çıkan son hamsileri sattıklarını dile getiren Ertuğrul Balıkçılık varislerinden Engin Tüfekçi (28), denizde balık avı yasağına uyulması ve sezonunun bir hafta daha geç açılması halinde hamsinin uzun süre kasalarda kalmaya devam edeceğini söyledi.

İSTAVRİT, PALAMUT VE LEVREK
Bununla birlikte içinde bulunduğumuz zamanda tezgâhlarda geçen yıllarda olduğu gibi daha çok istavritin bulunduğunu belirten Engin Tüfekçi, bunun dışında Levrek ve diğer mevsim balıklarının satıldığını ifade etti.
İstavritin kilosu 15 TL´ye alıcı bulurken. Palamut 20 TL´den Levrek ise 35 TL´den müşterilere sunuldu.
Ali TİRİTOĞLU