ÜNİVERSİTE ? SANAYİ İŞBİRLİĞİ!

ÜNİVERSİTE ? SANAYİ İŞBİRLİĞİ!

Avrasya Üniversitesiyle TTSO arasında imzalanan işbirliği protokolünde konuşan Ömer Yıldız; ?istihdama katkı ile göçü önlemeyi amaçlıyoruz.?

ÜNİVERSİTE ? SANAYİ İŞBİRLİĞİ!

Avrasya Üniversitesiyle TTSO arasında imzalanan işbirliği protokolünde konuşan Ömer Yıldız; ?istihdama katkı ile göçü önlemeyi amaçlıyoruz.?

Avrasya Üniversitesi ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası arasında üniversite sanayi işbirliğini tesis etmek ve geliştirmek amacıyla yedi başlıkta oluşan protokol imzalandı.
Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız,  Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan´ın imza altına aldığı protokol bölge ve ülkenin ekonomik, politik, kültür, sanat, sağlık, turizm ve spor faaliyetlerine katkı sağlamayı hedefliyor.
Yenilenen Yalıncak Avrasya Yerleşkesinde düzenlenen imza töreninde konuşan Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Avrasya Üniversitesinin kurulduğu günden beri hep Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği halinde olduğunu belirterek bundan öncede protokoller imzalandığını ve gereğinin de yapıldığını söyledi.  Protokol imza törenine,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yavuz Özoran, Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, Avrasya Üniversitesi Genel Sekreter Gülay Yeniçeri, Personel Daire Başkanı Kenen Bıyık,  Bilgi İşlem Daire Başkan Vekili Turan Aksoy, yanı sıra TTSO Genel Sekreteri Hakan Gürhan´da katıldı.

YILDIZ: ?GÖÇÜ ÖNLEMEYİ AMAÇLIYORUZ!?
Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız; ?Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız ve Avrasya Üniversitesi Rektörü bugün burada yeni bir protokol imzalamak için bir aradayız. Trabzon´un bu işbirliğine her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.  Çünkü Trabzon sürekli göç veriyor.  Burada Avrasya Üniversitesinin meslek yüksekokullarında bulunan özellikle Trabzon´da ticaret ve sanayi odasına üye olan tüccarımız ve sanayicimizle işbirliğinde olmasının çok büyük faydasının olduğunu düşünüyorum. Bu hem iş dünyasına bir katkı sağlayacak hem de öğrencilerimizin bir tecrübe sahibi olmasını sağlayacaktır. Oda başkanımız mütevelli heyet üyemizdir aynı zamanda. Onun için biz her zaman işbirliğine hazırız. İnşallah bu işbirliği değer sivil toplum örgütleriyle de yapılabilir ve dediğim gibi işsizliğe de bir katkı sağlanır. Bugün hükümet politikası da bu yöndedir.  Ticaret ve Sanayi Odası ve Avrasya Üniversitesi işbirliğine her zaman hazırdır. Bu manada bu protokolü imzalıyoruz.  Tabi vesile oldu sayın rektörümüz de bir iki gün içinde başladı.  Bu dönem içerisinde rektörümüzün de çok büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Ben bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum.? ifadelerine yer verdi.

HACISALİHOĞLU: ?DESTEKLEYECEĞİZ!?
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu iki kurum arasında imzalanan protokolün esas kapsamı şehrin, bölgenin ve ülkenin gelişimine katkı sağlayacak işbirliğini kapsadığını söyledi.  Başkan Hacısalihoğlu, işbirliğinin detayında üniversite sanayi işbirliğini kapsayan faaliyetlerin yürütüleceğini ifade ederek; ?Eğitim başta olmak üzere kültürel ve sosyal faaliyetlerin yanı sıra gençlerimizin hayata atılmalarında birer girişimci olmaları, bu yönde yetişmelerine destek sağlanacaktır.? dedi.

İNAN: ?EĞİTİMDE DENEYİM KAZANMAK!?
Avrasya Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Kenan İnan ise Türkiye´nin özlediği üniversite sanayi işbirliğine Trabzon´da adım atılmış olduğunu vurguladı.  Rektör İnan, ?Sayın başkanlarımızın belirttiği gibi de Avrasya üniversitesi ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılan işbirliği protokolü Türkiye´de özlenen sanayi ve üniversite işbirliği adımlarından biri olarak görüyoruz.  Çünkü Türkiye´de eksikliği görülen hususlardan en önemlisi teorik bilgilerin uygulama ile desteklenememesidir. Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı işletmelerimizin üniversitedeki öğrencilerimize sunacağı işbirliği imkânları çok büyük anlam ifade etmektedir. Yapılacak işbirliği ile uygulama alanlarının seçilmesi ve bu alanlarda öğrencilerimizin okurken aynı zamanda meslek bilgilerini alması onların gelecekle ilgili kariyer planlamalarında çok ciddi avantajlar sağlayacaktır.  Buda Türkiye´nin 2023 vizyonuyla uyumlu olan bir husustur.  Bu konuda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası başkanının gösterdiği bu desteğe gerçekten çok teşekkür ediyoruz.? şeklinde konuştu.