Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası Kutlandı

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası Kutlandı

Ce-Zi-Ne Kardeşler İlkokulu 3/A sınıfı öğrencileri öğretmenleri Ayşe Gül Özten´le birlikte Tutum Yatırım ve Türk Malları haftası münasebetiyle program düzenledi

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası Kutlandı

 

Ce-Zi-Ne Kardeşler  İlkokulu 3/A sınıfı öğrencileri öğretmenleri Ayşe Gül Özten´le birlikte Tutum Yatırım ve Türk Malları haftası münasebetiyle program düzenledi

 

                    Tutum Yatırım ve Türk Malları haftasını 3/A sınıf öğrencileri öğretmenleri ,le birlikte hazırladıkları programı sınıfta kutladı.

Programa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Onur Aydın, Çok Programlı Lise Müdürü Ahmet Veli Mezereli, Ce-Zi-Ne Kardeşler İlkokul  Müdür Yardımcısı Yüksel Gülen, veliler, öğretmenler ve   öğrenciler katıldı.

                         Kutlama programının sunuculuğunu Hanife ile Tunahan birlikte yaptı. Her iki öğrencide sunuculuğu en iyi şekilde yapmaya özen gösterdi. Haftanın anlam ve önemini belirten konuşmayı Beril Irmak Güneş yaptı.

Yerli malı şiirini Sinem, Berkan, Ebrar Nur, Bayram birlikte okudu. Öğrenciler şiiri okurken, davetlileri gözden geçirmeyi ihmal etmedi. 

Tutumlular dağı aşmış, tutumsuzlar yolda kalmış. Ecrin atasözlerini bir solukta okudu. ?damlaya damlaya göl olur, ak akçe kara gün içindir, yazın gölge hoş kışın çuval boş, aç ayı oynamaz, karıncadan örnek al yazdan kışa hazırlan, aç köpek fırın yıkar, acele giden acele gider,  adam olana bir söz yeter, akıl para ile satılmaz, sakla samanı gelir zamanı, akarsu çukurunu kendi kazar, bir elin nesi var iki elin sesi var, bugünün küçüğü yarının  büyüğüdür, ak koyunun kara kuzusu da olur, ayağını yorganına göre uzat, iyilik yapan iyilik bulur, bugünün işini yarına bırakma, tasarruflu ol ülkeni koru.?  

                         Yemişler piyesi olağanüstü sergilendi. Tunahan içi yemiş dolu sepeti boynuna asarak arkadaşlarının yanına gelir. Hepsinin almasını söyler. Eyüp, eline aldığı inciri göstererek , ?güzel Aydın incirleri, hepsi birer inci gibi, yaz güneşinde olmuş, içine şeker dolmuş.? Halil, üzüm. Gamze, kayısı. Serkan, fındık. Eline alıp tanıttılar. Daha sonra sepetinde kalan fındıkları Serkan, davetlilere ikişer üçer dağıttı.

?Çiftçi? adlı şiiri Gamze kendi üslubuna göre okudu.

               Ortaoyununun vazgeçilmez karakterleri olan Hacivat ile Karagöz sahne aldı. Karagöz´ü İsmet Onur Genç, Hacivat´ı Melih Özdemir canlandırdı. Her zaman  olduğu gibi Karagöz Hacivat´ın dediklerini ters yorumlar. Hacivat´ta her defasında anlatır. Daha sonra Karagöz Hacivat´ın ne demeye çalıştığını anlar.

?Tutumluluk ne güzeldir? adlı şiiri Nisanur okudu. Ardından hoptek sınıfta hayat buldu. Öğrenciler müzik eşliğinde doyasıya oynadı. 

        Sınıf korosu  sahne aldı. İlk önce Kedicim miyav der şarkıyı seslendirdi. Ardından sırasıyla kumbara, muallim, Türk´üm Ne Mutlu, Maçka Yolları taşlı. Beril Irmak Güneş sazıyla eşlik etti.

İzmir benim, Van Benim,

Şeref benim, şan benim,

Kars, Erzurum, Erzincan,

Konya Ardahan benim.

                            Seneler kutlu bana,

                            Aylar umutlu bana,

                             Her an haykırıyorum!,

                             Türk´üm Ne mutlu bana!

 

Cesaretin candadır.

Şöhretin dört bir yandadır.

Benim bütün cevherim

Damardaki kandadır.

                             Seneler kutlu bana,

                            Aylar umutlu bana,

                             Her an haykırıyorum!,

                            Türk´üm Ne mutlu bana!

 

                    Öğrenciler Türk bayraklarını aynı anda açarak davetlileri selamladı. Tutum Yatırım ve Türk Malları haftası programı yerli ürünlerin yer aldığı ikramla son buldu.