TURİZM´DE HEDEF; SÜMELA!

TURİZM´DE HEDEF; SÜMELA!

Vali Yücel Yavuz, 2017 Yılı Turizm Verileri Değerlendirme Toplantısı´nda; ?Sümela Manastırı, hem Türkiye, hem de dünya için Turizm Destinasyonudur!?

TURİZM´DE HEDEF; SÜMELA!

Vali Yücel Yavuz, 2017 Yılı Turizm Verileri Değerlendirme Toplantısı´nda; ?Sümela Manastırı, hem Türkiye, hem de dünya için Turizm Destinasyonudur!?


2017 Yılı Turizm Değerlendirme Basın Toplantısı, Trabzon Valisi Yücel Yavuz başkanlığında gerçekleştirilirken, Sümela´nın, hem Trabzon, hem Karadeniz Bölgesi, hem Türkiye hem de dünya için bir Turizm Destinasyonu olduğu belirtildi.

MAÇKA´NIN DEĞERLERİ!
2017 yılının turizm verilerinin değerlendirildiği toplantıda, Sümela Manastırının hem ilimiz için hem bölgemiz hem de ülkemiz için önemli bir turizm destinasyon merkezi olduğuna vurgu yapan Vali Yücel Yavuz; ?Bu bölgeye gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin daha konforlu ve daha iyi bir şekilde uygun bir ortamda gezilerini yapabilmesi için her türlü güzellik ve imkânlar sağlanmış durumda. Bunun daha da iyileştirilmesi için yapılan tüm çalışmalar Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.? ifadesini kullandı.

ALTINDERE, DOĞA HARİKASI!
Altındere Vadisi Milli Park olarak doğa harikası mükemmel bir coğrafya olduğunu söyleyen Vali Yavuz; ?Bu bölgemizde Sümela Manastırı ile birlikte Ayavarvara Kilisesi ve etrafındaki bütün doğal ve tabi güzellikler ile birlikte dünyanın ve tüm insanlığın gözbebeği bir yer. Burada yapılan çalışmalar da hassasiyetle yapılmaktadır. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından o bölgede yollar, yürüyüş alanları, seyir terasları, insanların oturabileceği, fotoğraf çekebileceği, tabiatın, doğanın verdiği tüm imkânlarından en iyi şekilde yararlanacağı ortamlar hazırlanıyor.? şeklinde konuştu.

RESTORASYON SÜRÜYOR!
Vali Yavuz konuşmasını şöyle sürdürdü; ?Sümela Manastırında da ihtiyaç olması hasebiyle restorasyon çalışması proje kapsamında başlatılmış olup, devam etmektedir. Bu süreç içerisinde iklim olayları ve doğal şartların etkisiyle taş düşmesi olaylarından bir tehlike ortaya çıkmıştır. Bundan dolayı hem manastıra gelen hem de o bölgedeki diğer doğa harikası yerleri görmek isteyen ziyaretçilerin herhangi bir tehlikeye maruz kalmaması için yürütülen bir diğer çalışma söz konusudur. Yapılan bu çalışmalar da taş düşmelerinin önlenmesi için profesyonel ekiplerce proje kapsamında yürütülen fiili bir çalışmadır.?

ZİYARETÇİ SAYISINDA ARTIŞ VAR!
Toplantıda söz alan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu da, Trabzon´da 2017 yılı Turizm verilerine ilişkin bilgilendirmede, 2017 yılının ilk 9 ayına göre Trabzon´u 1 milyon 869 bin 350 kişinin ziyaret ettiğini, bu rakamın geçtiğimiz döneme göre yükseliş gösterdiğini belirtti. Ayvazoğlu, Trabzon´a gelen turistlerin toplam geceleme sayısının ise 3milyon 364 bin 830 kişi olduğunu kaydetti.