TÜBİTAK UNUTMADI

TÜBİTAK UNUTMADI

Şehit öğretmen Nizamettin Yılmaz adına Gümüşhane Demirkapı´da kütüphane kuruldu

TÜBİTAK UNUTMADI

 

 

Şehit öğretmen Nizamettin Yılmaz adına Gümüşhane Demirkapı´da kütüphane kuruldu

 

TÜBİTAK temsilcisi KTÜ´lü profesör Uğur Çevik, kütüphanenin raflarını kendi elleri ile kurdu, kitapları tasnif etti.

TÜBİTAK´ın Bilim Toplum dairesi Değerlendirme Kurulu üyesi KTÜ Fizik profesörü Uğur Çevik bir grup arkadaşı ile birlikte şehit öğretmen Nizamettin Yılmaz´ın adına Demirkapı köyünde kütüphane kurdu.

TÜBİTAK´ın kitap ve malzeme yardımı yaptığı kütüphaneyi Çevik ve arkadaşları bizzat Trabzon´dan Gümüşhane Demirkapı köyüne getirdiler. Rafları kendi kurup, kitaplara tasnif ettiler.

Köyün, köy odasına konulan kütüphanede daha çok çocuklara ağırlıklı kitaplar bulunuyor. Uzay, dünyanın oluşumu evrenin sırları ile ilgili kitapların çoğunlukta olduğu kütüphane köy odasına kurulurken şehit öğretmenin babası da hazır bulundu.

Prof Dr Uğur Çevik, şehit öğretmen Nizamettin Yılmaz´ın anısına böyle bir kültür hizmeti yapmaya karar verdiklerini, TÜBİTAK´ın kendilerine öncülük ettiğini belirterek ? Şehit öğretmenimiz kütüphanesi ile yaşayacak. Köy odası kütüphane için uygun bir yerdi. Bizzat kitap ve diğer malzemeleri biz kendimiz taşıdık. Kendimiz monte ettik ve kütüphaneyi köy muhtarlığını teslim ettik? dedi. Şehit babası da oğlunun adına açılan Kütüphane de gönüllü hizmetkar olacağını belirtti.