Trabzon´da turizm için önemli bir ihale yapılıyor

Trabzon´da turizm için önemli bir ihale yapılıyor

Çal Mağarası ihalesi 7 Mayıs´ta

Trabzon´da turizm için önemli bir ihale yapılıyor

 

Çal Mağarası ihalesi 7 Mayıs´ta

 

        Trabzon Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl devraldığı Çal Mağarası´nın önemli eksikliklerinden biri olan aydınlatma ve yürüyüş yolu yapımının ihalesini 7 Mayıs tarihinde yapıyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çal Mağarası´nın Trabzon´un en gözde turizm alanlarından biri haline gelmeye başladığını kaydetti.

  Başkan Gümrükçüoğlu, 7 Mayıs tarihinde yapılacak olan ihaleden sonra Çal Mağarası içindeki çalışmaların başlayacağını ve çalışma süresince Çal Mağarası´nın ziyarete kapatılmayacağını kaydetti.

Mağara içerisinde aydınlatma sisteminin yenileneceğini de dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, ?Çal Mağarası yürüyüş platformu, aydınlatma, alarm sistemi, kamera sistemi projeleri hazırlanmıştır. Proje kapsamında kollarıyla beraber Çal Mağarası´nın mevcut 500 metrelik ahşap yürüyüş yolu sökülerek yerine, mağaranın jeolojik yapısına ve ekosistemine uygun paslanmaz çelik yürüyüş yolu yapılacaktır. Ayrıca mağara içi, acil durum planına göre, kamera sistemi, aydınlatma sistemleri, alarm sistemleri, acil durum kaçış noktaları yapılacaktır. Uygulanacak olan projeyle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü arasında protokol imzalanmıştır. İhaleyi 7 Mayıs tarihinde yapacağız ve yenileme çalışmalarını Çal Mağarasını ziyarete kapatmadan sürdüreceğiz? diye konuştu.