TRABZON ZİRVEYİ KAPTIRMADI

TRABZON ZİRVEYİ KAPTIRMADI

Karadeniz Bölgesi ihracatında Trabzon damgası. 2019 yılı ilk yarısında Karadeniz Bölgesi ihracatının %25 i Trabzon ilinden gerçekleştirildi.

TRABZON ZİRVEYİ KAPTIRMADI

Karadeniz Bölgesi ihracatında Trabzon damgası. 2019 yılı ilk yarısında Karadeniz Bölgesi ihracatının %25 i Trabzon ilinden gerçekleştirildi.


2019 yılı ilk yarısında toplam 18 ilin yer aldığı Karadeniz Bölgesinden 2 Milyar 22 Milyon 659 bin 843 dolar tutarında ihracat gerçekleştirilirken, toplam ihracatın %25 ine tekabül eden 508 Milyon 148 Bin 482 dolarlık kısmını tek başına Trabzon başardı.

İHRACATTA ZİRVE TRABZON´UN
Karadeniz Bölgesi toplam ihracatının %25´lik kısmını tek başına gerçekleştiren Trabzon, Bölge illerinden yapılan ihracatta birinci sırada yer aldı. Samsun ikinci sırayı, Zonguldak ise üçüncü sırayı elde etti.
2019 yılı 6 aylık döneminde Karadeniz Bölgesinden gerçekleşen toplam ihracatta bir önceki yıla göre miktarda %25 ve değerde de %12 oranında artış yaşandı.
Karadeniz Bölgesi alt bölge birimi olarak TR90 Doğu Karadeniz Bölgesinden gerçekleştirilen toplam 856 Milyon 588 Bin 609 Dolar ihracatın %60´ı ise tek başına Trabzon ili tarafından gerçekleştirildi.

TÜRKİYE´NİN ÖNCÜ İLLERİ ARASINDA
Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği  (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, Trabzon´un Türkiye´deki ihracatçı iller arasında önde gelen iller arasında yer aldığını kaydetti.
Trabzon´un ihracattaki başarısını her geçen yıl geliştirdiğini belirten Kalyoncu, bunun yanı sıra gerek Karadeniz Bölgesi ve gerekse alt bölge birimi olarak Doğu Karadeniz Bölgesi´ndeki ihracatın büyük bölümü tek başına Trabzon ili tarafından gerçekleştirildiğini hatırlattı.

ÜLKE GENELİNDE 17´NCİ İL TRABZON
DKİB Başkanı Kalyoncu, yılın ilk yarısında gerçekleşen ihracatın iller bazında sıralamasında Trabzon´un en fazla ihracat gerçekleştiren 17´nci il olduğuna vurgu yaparken, gerek ihracatçı sayısı ve gerekse ihracat yapan ülke çeşitliliği açısından da Trabzon´un Bölge illeri içinde birinci sırada yer aldığını kaydetti.
Başkan Kalyoncu; ?Trabzon ilinden son yıllarda ihracat yapılan ülke çeşitliliğinin artarak, dünyanın tüm kıtalarına Trabzon ilinden ihracat yapılmıştır!? dedi.

İHRACATÇI SAYISI ARTTI!
DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, yaptıkları çalışmalar kapsamında verilen eğitimler ve yapılan pazar araştırmaları ve düzenlenen ticaret heyetleri kapsamında, Doğu Karadeniz Bölgesi illerindeki ihracatçı sayısının da arttığını belirtti.
Başkan Kalyoncu, bu sayının önümüzdeki dönemlerde daha da artacağını sözlerine ekledi.
Ali TİRİTOĞLU