TRABZON RENKLENDİ!

TRABZON RENKLENDİ!

Bu yıl 10.´su gerçekleşen ?Öğrenci Buluşması´nda değişik ülkelerin birbirinden farklı ve kendine has ürünleri kenti rengârenk bir hale soktu.

TRABZON RENKLENDİ!

Bu yıl 10.´su gerçekleşen ?Öğrenci Buluşması´nda değişik ülkelerin birbirinden farklı ve kendine has ürünleri kenti rengârenk bir hale soktu.


Karadeniz Uluslararası Öğrenciler Derneği´nin (KULDER) her yıl geleneksel olarak düzenlediği Uluslararası Öğrenci Buluşmalarının bu yıl 10.´su gerçekleştirildi.
Trabzon´daki üniversitelerde öğrenim gören, 50 ülkeden 400 öğrencinin katıldığı ve iki gün süren ?10. Uluslararası Öğrenci Buluşması´nda öğrenciler ülkelerinin kendine özgü geleneksel ürünlerini tanıttılar.
Atatürk Alanı Meydan Parkı´ndaki etkinlikte çoğunluğu KTÜ´de eğitim gören öğrenciler, ülkelerinin kendine has geleneksel ürünlerini açtıkları stantlarda sergilediler.
Halkın büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, Türkçeyi neredeyse ana dili gibi konuşan öğrenciler, stantları gezen vatandaşlara ülkelerinin kültürünü yansıtan ürünleri tanıttılar.

ÜLKELERİNİ TANITTILAR!
Ülkelerine özgü kıyafetlerin yanı sıra, çoğunluğu el emeğinden oluşan hediyelik eşyaları sergileyen öğrenciler, bunların birçoğunun satışından da harçlıklarını çıkardılar.
Karadeniz Uluslararası Öğrenciler Derneği´nin (KULDER) 2012 yılında kurulduğunu hatırlatan KULDER Başkanı Umut Özçelik; ?Derneğimiz, dünyanın değişik ülkelerinden gelerek Trabzon ve çevre illerinde okuyan misafir öğrencilerle, geleneksel misafirperverlik anlayışımızın gereği olarak ilgilenmek ve onlara rehberlik yapmak amacıyla 2012 yılında kuruldu.? dedi.

HER GEÇEN YIL BÜYÜYORUZ!
Derneğin, kurumsal yapısının yanında gönüllülerin de desteğiyle her geçen yıl daha da büyüdüğünü kaydeden Özçelik, etkinliğin sonunda yaptığı değerlendirmede ise şunları kaydetti;
?Bir buluşmayı daha kazasız belasız sağ salim bitirdik. Buluşmanın sağlıklı gerçekleşebilmesi için emek sarf eden ve destek veren başta valimiz ve belediye başkanımız olmak üzere herkese ve sağlıklı bir şekilde bitmesinde en önemli çabayı sarf eden misafir öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.
İki gün boyunca ?Biz Bir Milletiz´ sloganını bayraklaştırarak KULDER´i temsil makamında oldukları bilincini yitirmeden sabırla ve heyecanla, bıkmadan, usanmadan. Yorulsalar da hissettirmeden, kırılsalar da kırmadan, bütün samimiyet ve güler yüzleriyle Trabzon halkına kendilerini, kültürlerini, gelenek ve göreneklerini anlatan kıymetli misafir öğrencilerimize çok çok teşekkür ediyorum.?

al´>Gürcistan Tiflis´te ve Azerbaycan Bakü´de heyete katılan iş adamalarımız bu ülkelerdeki partnerleri ile yapılan organizasyon kapsamında her iki şehirde de ikili iş görüşmeleri gerçekleştirmişlerdir.

 

Heyete katılan Birliğimiz üyesi firmalar, Gürcü ve Azeri partnerleri ile yaptıkları görüşmelerin yanı sıra, anılan ülkeler yerel piyasalarında gerçekleştirilen yerinde inceleme ve görüşmelerde de Gürcü ve Azeri firma temsilcileri ile ticari iş görüşmeleri yapma fırsatı elde etmiş olup, verimli geçen görüşmeler neticesinde firmalarımız ileriye yönelik ikili dış ticari ilişkilerini potansiyeli ölçeğinde geliştirmeye katkı sağlayacak önemli işbirliklerine imza atmışlardır.?