TRABZON ESNAF ŞEHRİ!

TRABZON ESNAF ŞEHRİ!

Trabzon´un esnaf şehri olduğunu vurgulayan Ortahisar Belediye Başkanı Genç, Trabzon esnafının bütün zorluklara göğüs gerebilen bir yapıya sahip olduğunu kaydetti.

TRABZON ESNAF ŞEHRİ!

Trabzon´un esnaf şehri olduğunu vurgulayan Ortahisar Belediye Başkanı Genç, Trabzon esnafının bütün zorluklara göğüs gerebilen bir yapıya sahip olduğunu kaydetti.

Trabzon´daki bir işyerinin açılışında konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon´a önemli bir misyon yükledi. Başkan Genç Trabzon´un esnaf şehri olduğunu belirtti.

TRABZON İNSANI KANAATKÂR!
Trabzon insanını yapı gereği mücadeleci ve kanaatkâr olduğunun altını çizen Başkan Genç; ?Bu şehir bir esnaf şehri! Gerçekten güzel insanlarımız var bu işle iştigal eden. Allah her zaman onların yanında olsun. Bizim esnafımız bütün zorluklara rağmen göğüs gerebilen ve kanaat edebilen bir yapıya sahip. Onun için zaten dalgalanmalar olsa bile ayakta durabiliyoruz. Bunun temelinde bin yıllık gelenek var. Bu biz Türklere mahsus bir gelenek! Bu gelenek bizi bir arada ve ayakta tutuyor ve bütün zorlukları göğüslüyoruz.? şeklinde konuştu.

GELİŞİM ŞART!
Bununla birlikte şartların değiştiğini de anımsatan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bu değişime ve gelişime ayak uydurmanın da şart olduğunu söyledi.
Başkan Genç, konuşmasında şunları kaydetti; ?Ama şartlar değişiyor gelişiyor. O şartlara da ayak uydurmamız lazım. Ticaretimizi geliştirmemiz lazım. Ekonomiye nasıl daha çok katkı sağlayabiliriz, şehir ekonomisine de ülke ekonomisine de, bunlara bakmak lazım. Bu gidişata ayak uydurma adına da hareketli bir esnafımız var. Esnaf şehrinde bir belediye başkanı olmaktan da, böyle güzel insanlarla çalışmak, böyle güzel insanlarla istişare ederek şehrin yönetiminde söz sahibi olmak bizi de ayrıca mutlu ediyor. Bu işler nasip kısmet işleri, zaman gelip geçiyor. Bir iz bırakacak bir şeyler yapabilmenin gururu her şeyin üstündedir.?

SAYILARI ARTMALI!
Yeni işyerinin hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Genç, bu tür açılışların artması temennisinde bulunurken, bu sayede oluşacak katkının şehrin bütün katmanlarına yayıldığını belirterek, kazananın önce Trabzon sonra Türkiye olacağını sözlerine ekledi.
Ali TİRİTOĞLU