Trabzon 1. Felsefe Çalıştayı gerçekleştirildi

Trabzon 1. Felsefe Çalıştayı gerçekleştirildi

Trabzon´un tüm ilçelerinden gelen Felsefe Gurubu öğretmenleri ?dil? hakkındaki fikirlerini öğrencileriyle paylaştı

Trabzon 1. Felsefe Çalıştayı gerçekleştirildi

 

Trabzon´un tüm ilçelerinden gelen Felsefe Gurubu öğretmenleri ?dil? hakkındaki fikirlerini öğrencileriyle paylaştı

 

                    Akçaabat Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ?Felsefe ve Dil? konusunun ele alındığı Trabzon 1. Felsefe Çalıştayı düzenlendi. Felsefe öğretmeni Kemal Bektaş´ın oturum başkanlığını yaptığı Çalıştaya Trabzon´da görev yapan Felsefe Gurubu Dersleri öğretmenleri katıldı.

Felsefeciler, Türkiye´nin geleceğinin felsefenin temellendirmeleri ile aydınlanacağını söyleyerek,düşünce dünyamızın derin bir nefes alabilmesi için felsefe eğitiminin ortaokul 7 ve 8. Sınıflarda ?düşünce eğitimi? adıyla zorunlu hale gelmesi gerektiğini dile getirdiler. Ayrıca orta öğretim kurumlarında psikoloji, sosyoloji ve mantık derslerinin zorunlu ders olması durumunda Türkiye´nin daha sağlıklı ve yenilikçi bir nesil yetiştireceğini söylediler. Meslek hayatında karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini de konuşan felsefeciler Çalıştayda alınan kararları ve sonuç bildirgesini kayıt altına aldı.

Çalıştay sonunda oluşturulan sonuç bildirgesi şu şekilde:

  1. 17 Kasım 2017´DE BİRİNCİSİ DÜZENLENEN Trabzon Felsefe ÇalıştayıFelsefe Gurubu Dersleri öğretmenlerinin iletişimini artırmak açısından değerli olmuştur.
  2. Basın sayesinde toplumda felsefe kültürünün doğru yerleşmesine katkı sağlanmıştır.
  3. Çalıştaya katılımın yüksek oluşu yıllar boyu sürecek bir ?FelsefeÇalıştayı? kültürünün doğmasına basamak oluşturmuştur.
  4. 2018 yılında Kasım ayının 3. Perşembesi yapılacak 2. Çalıştayın konusu ?Geçmişten Gümünüze Felsefenin İşlevi? olarak belirlenmiştir.
  5. Türk Dilinin bir sevgi ve felsefe dili olarak toplumda etkin kullanımının toplumumuzun gelişmesine sağlayacağı katkı konuşmacılar tarafından dile getirilmiştir.
  6. Dili doğru kullanmanın ?Felsefe kültürünün tam aktarmada önemli bir mihenktaşı olduğu yargısı tüm katılımcılarla desteklenmiştir.
  7. Felsefe gurubu dersleri, üniversiteye giriş sınavında (YKS) eşit ağırlık alanında da yer alması gerektiği dile getirildi. Ayrıca psikoloji, sosyoloji bölümlerini tercih edecek öğrencilerin bu derslerden soru çözmeden ilgili bölümleri kazanmalarının bir tutarsızlık oluşturduğu ifade edildi.