TERÖR ALGISIMI YARATILMAK İSTENİYOR

TERÖR ALGISIMI YARATILMAK İSTENİYOR

Tüm Maçkalılar Derneği Yönetim kurulu üyeleri Maçka´da yaşanan terör olaylarıyla ilgili olarak yaptıkları basın açıklamasında bir çok konuya parmak bastı

TERÖRÜN ZİNCİR HALKALARI

MAÇKA´DA NELER OLUYOR ?

TERÖR ALGISIMI YARATILMAK İSTENİYOR

Tüm Maçkalılar Derneği Yönetim kurulu üyeleri Maçka´da yaşanan terör olaylarıyla ilgili olarak yaptıkları basın açıklamasında bir çok konuya parmak bastı 

 

                    Tüm Maçkalılar Derneği Başkanı Oykan Gülen ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde yaptıkları basın açıklamasında, Maçka´da ki terörün bir yılını değerlendirerek;    ?bir  yıla aşkın bir zaman oldu, önce üç tane aslan parçası koca yürekli evladımız hainler tarafından şehit edildi. İbrahim Akın (23), Ramazan Donat (25), Çağdaş Tamkoç (28). Mekanları cennet olsun. İki gün sonra unutuldular.

Unutmayan,unutamayan şehit evlatlarımızın aileleri oldu. Sonuç alınamayan bir dizi operasyonlar, kuşatmalar ha aldık ha alacağız söylemleri halkı germeye tedirgin etmeye yetti.

Tam hainler gitmiştir diye düşünürken, Sümela manastırı yolundan bir polisimiz daha hainler tarafından yaralandı.?

 

Derken kış geldi geçti

 

     Tüm Maçkalılar Derneği, Maçka´da yaşanan bu olayların gelişmesini belirterek;  ?Acılar yangınlar soğumaya başladı? Tam her şey geçti bitti derken bölgemize yerleştirilen fotokapanlara  PKK lı hainlerin görüntüleri düştü, hatta isimleri bile tespit edildi. Yine kuşatma yine operasyon? Günlerce süren kovalamacalar. Maalesef yine sonuç alınamadı. Yaz kendini belli etmeye başlayınca gurbetçiler, turistler gelmeye başladı. Tam bu sırada  abluka altında olan bu bölgede hayatının baharında gencecik yavrumuz güvenlik güçleri mensubu  Uzman Onbaşı 24 yaşındaki Osmangazi Çetingöz bu hain ve kahpe PKK´lıların  hedefi oldu. Mekanı cennet olsun.

Bu olayın ardından Sümela manastırına yakın bir mezrada baz  istasyonları yakıldı. Bölgeye gitmekte olan zırhlı araca kablolu patlayıcıyla sabotaj düzenlendi. Bu olaydan bir gün sonra aynı yerde iki güvenlik görevlisi yaralandı.

 

İki y sonra

 

Maçka´da ki terör olaylar zinciri halkalarına yenilerini ekledi. Tüm Maçkalılar Derneği yönetim kurulu üyeleri açıklamalarını şöyle sürdürdü; ?yaklaşık iki ay sonra ilçenin başka bir bölgesi, Köprü yanı mahallesinde PKK lı hainler bir kez daha ortaya çıktı.Bir güvenlik görevlisini yaralayıp, Baş çavuş Ferhat GEDİK ve  herkesin " Bu ilçede  bu hainlere yardım ve yataklık eden hainler var" diye düşünen bazı kişilerin  düşüncelerini çürütür nitelikte, evindeki ekmeği çalan bu alçakları görüp haber veren hayatının baharında gençliğine eremeyen değerli evladımız Eren Bülbül´ü kahpeler hain kurşunlarıyla şehit ettiler.

Yarenleri, dostları yandı?  Anaların ağıtları ciğerleri dağladı? Yazdıkları yaşadıkları zihnimize kazındı?

Eyyy koca yürekli insanlar? Allah sizlere Şehadeti nasip etti. Sizleri peygambere komşu etti?

Bu gün acısı büyük  ailelerinize gerçek alemde büyük hediye verdi?

Şehadetiniz mübarek olsun. Hakkınızı helal edin.Kıyamet gününde bizlere de  şefaat edin.?

Tüm Maçkalılar Derneği olarak soruyoruz.

Bu gencecik gonca güllerimizi soldurmaya kimin hakkı var?

Bir sokağa, bir mekana adları verilerek isimleri değil, kendileri yaşatılsaydı keşke.

Kısa süreli  kaymakam değişimleri ile zaten istikrarsızlaştırılan güzel ilçemizde ilk günden bu güne kadar olay olan bölgelerde ciddi anlamda operasyonlar yapılmadığı, gerçek bir mücadele verilmediği kanaati oluşmuştur. ilçe  halkımızın vicdanı ve kafası rahatlatılamamıştır.

Görevliler İlçe merkezinde uzun namlulu silahlarla eller tetikte dolaşarak halka ve gelen turistlere mi gözdağı veriyor. Terör var algısı mı yaratılmaya çalışılıyor. Türkiye de can ve mal güvenliği yok diyenleri doğrular gibi, bu şekilde halkın için de dolaşmalarını doğru bulmuyoruz.

 

?Kubilay şehit edildiğinde gerekirse İzmir´i yakın?

 

              Olay olan bölgeye bir köpek dahi sokulmamıştır. Kubilay şehit edildiğinde gerekirse İzmir´i yakın komutu veren ATATÜRK bu gün yaşasaydı değil üç beş ağacı ya da birkaç dönüm ormanı,

Bu şehitlerimiz için bölgeyi yakardı?

Yetkililerin görevlerini yaparken halk nazarında bu konuda yetersiz kaldığı, sonuç alacak çalışmaları yapamadıkları  kanaati hakim olmuş durumda.

Bu nedenle içişleri bakanımızdan talebimizdir.

- Sonuç alınamamasının nedenlerinin araştırılması ve gereğinin yapılması

-Profesyonel ekiplerin bölgeye gönderilerek bölgenin huzura kavuşturulması,

- Turizm ilçesi olan güzide ilçemiz Maçka´nın bu tür olumsuz söylemlerle anılmasının önüne geçilmesi.

Tüm Maçkalılar Derneği olarak şunu bilinmesini isteriz ki,

Dedelerimizin Sarıkamış´ta Balkanlar da, Hicaz da Kurtuluş savaşında  Çanakkale de Çataltepe de ve bu güne kadar terör eylemlerinde 20 ye yakın şehit vermiş bir ilçeyi bazı kişilerin" teröre destek veriyor" ifadesinin Tüm Maçkalılar Derneği olarak  Maçka halkı adına reddediyor ve bu alçakça iftirayı dile getirenleri  ve PKK terörünü lanetle ve nefretle kınıyoruz.