TAŞIN ALTINA ELİMİ DEĞİL GÖVDEMİ KOYDUM

TAŞIN ALTINA ELİMİ DEĞİL GÖVDEMİ KOYDUM

Proje toplantısında yapılamayanları yapmak için aday olduğunu belirten Musa Turan; ?Taşın altına sadece elimi değil gövdemi de koydum.?

TAŞIN ALTINA ELİMİ DEĞİL GÖVDEMİ KOYDUM

Proje toplantısında yapılamayanları yapmak için aday olduğunu belirten Musa Turan; ?Taşın altına sadece elimi değil gövdemi de koydum.?

Millet İttifakı CHP Trabzon Maçka İlçe Belediye Başkan adayı Musa Turan, projelerini açıkladı.

HER ŞEY MAÇKA İÇİN

CHP Maçka İlçe Başkanlığı´nda düzenlenen toplantıda projelerini anlatan CHP Maçka Belediye Başkan Adayı Musa Turan; ?Maçka´da taşın altına sadece elimizi değil gövdemizi de koyduk.? dedi. 

Millet İttifakı CHP Trabzon Maçka İlçe Belediye Başkan adayı Musa Turan, şehir meydan parkı, Turgut Özal Kültür parkından tutunda Saffet Bulut parkından dereye doğru kahvaltı yapılabilecek balkonların ve doğal dükkânların yer aldığı parklardan fabrikalara kadar 28 ayrı projesini tanıttı.
CHP Maçka İlçe Başkanlığı öncülüğünde ilçe binasında düzenlenen toplantıya CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun Önsel, Gümüşhane eski il başkanı Mustafa Akyüz, İyi Parti Maçka İlçe Başkanı Turan Bektaş ile mahalle temsilcileri ve basın mensupları katıldı.


MAÇKA İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM

Açılış konuşmasını yapan Maçka İlçe Başkanı Nihan Göktürk; ?Musa Turan beyi aday gösterirken çok çalışacağından emindik. Gece gündüz insanüstü bir hız ile çalışıyor, çalışmaya da devam edeceğiz.  Kazanacağımıza inanıyoruz. Kazandığımızda da çok çalışacağız.? diyerek birlik beraberlik mesajı verdi.

AHMET KAYA´DAN YOL TEPKİSİ
Programa katılan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ise; ?Ben bu yörenin çocuğuyum. Tünele girişten üst yol vermişler, Maçka´ya bir şey olabilir mi? Bütün dünyada Trabzon dendiğinde Maçka Sümela akla gelir, böyle bir gerçeklik varken bu yörenin en kıymetli ilçesini baypas etmişsin. Bu yolla giriş bırakmışsın, Maçka bunu hak etmiyor. O projeyi yapan Maçka´yı cezalandıranları buradan kınıyorum. Maçka sahip olduğu eserlerle dünya mirasına ev sahipliği yapmış bir yerdir, böyle bir şey olabilir mi!?? diyerek yeni yapılan yola tepkisini dile getirdi.


?GÖVDEMİ TAŞIN ALTINA KOYDUM?

Konuşmaların ardından proje tanıtım videoları izletildi. Ardından CHP Trabzon Maçka İlçe Belediye Başkan Adayı Musa Turan, dikkat çeken açıklamalara imza attı. Musa Turan, 3 ayı aşkın bir süredir yapmış olduğu çalışmalara özellikle Ocak ayından itibaren yoğunlaştırdığı saha çalışmaları kapsamında adım adım tüm mahalleleri arşınladığını söyledi.
Musa Turan; ?Her gittiğimiz kapıda büyük destek, muazzam bir güler yüzle karşılaşıyoruz. Maçka´da doğmuş, büyümüş, burada ticaret yapmış birisi olarak Maçkalılar beni tanıyor, bende onları tanıyorum. Hayatımın 30 yılını aşkın bir süredir siyaset yapıyorum. Mevcut sıkıntılara sessiz kalamayıp çocuklarımın da hayatını ikamet ettireceği ilçemizin bambaşka bir Maçka olması için elimi değil gövdemi taşın altına koydum.? dedi.

 

KÜLTÜR SANAT HAYAT BULACAK

Maçka ilçesini gayet iyi bildiğini ve tanıdığını hatırlatan ve aldığı desteklerden çok memnun kaldığını ifade eden CHP Maçka Belediye Başkan adayı Musa Turan;
?Şehir Meydan Projesi ile ilçemizin çehresi değişecek, İstanbul´da bulunan Minia Türk gibi kültürel zenginlikler kazandırmış olacağız. Kültürel ve sanatsal anlamda ilçemizin değerlerinin, yazar ve sanatçılarının tanıtımının yapılacağı reyonlar oluşturacağız. Maçka Türkiye ve Dünya genelinde tanınır hale gelecek, tanıtımlar ile yerli ve yabancı turist kalabalığından tüm esnafımız faydalanacak gelir elde edecek, iş istihdamı sağlayacağız. Saffet Bulut adıyla Yolun kenarında otoparkı da olacak şekilde standart doğa ile uyumlu stantlı dükkânlar yapacağız. Her türlü yöresel ürünün pazarlanacağı, kahvaltı yapılabilecek dükkânlar, seyir ve oyun alanlarının bulunduğu dinlenme amaçlı mekânlar oluşturacağız. Turizm sözde değil eylemlerimizle destekleyeceğiz. Tünelden Maçka ya doğru giriş güzergâhında bulunan büyük kayaya Sümela Manastırının siluetini giydireceğiz. Böylelikle tünelden Maçka ya giren Sümela Manastırı ile karşılanacak. Esiroğlu Mahallesine de sosyal tesisler kazandıracağız.? diye konuştu.

 

SERACILIKTAN SPORA?
Seracılıktan spora, spordan sanata çok sayıda projeyi hayata geçireceklerini söyleyen Musa Turan; ?Mahallelerde kuracağımız seralar ile çiçek, tohum ve fidan yetiştirerek ilçe halkının kullanımına sunacağız, organik tarımı benimseyeceğiz ve üretimi destekleyeceğiz, pazarını oluşturacağız. Seralarımızda çalışacak personelimiz yine seralarımızı inşa edeceğimiz mahallelerimizden olacak. Gençlerimize hak ettikleri spor ortamını oluşturacağız. Başkanlığımızda tüm spor kulüplerine ait gelir elde edebilecekleri sabit yerler ve yine her spor kulübüne sporcularının daha temiz ve sağlıklı ortamlarda spor yapabilmeleri için kulüp odaları tahsis edilecek. Merkez mahallelerimizde sokak başlarına ve çıkışlarına yöresel sanatçılarımızın resimli biyografisini koyarak unutulmamasını sağlayacağız. Sanatçılarımız için festival havasında tanıtım günleri yapacağız.? ifadelerini kullandı.

 

YENİ TERMİNAL, YENİ SOKAKLAR

Maçka´ya şehirlerarası otobüs terminali, sanat sokakları, mahalle yollarını tek tip standart ve uzun ömürlü olacak şekilde alt yapısı ve asfaltıyla tamamlanarak yapılacağını kaydeden Musa Turan, ilçedeki otopark sorununa da değindi.
Otopark sorununu ilk etapta merkez dere içerisinde bulunan 5 yıldız konutlarını yenileyerek çözeceğini söyleyen Başkan Adayı Musa Turan, merkeze ayrı Esiroğlu Mahallesine ayrı yürüyüş ve bisiklet yolları yapacağını, Sanayi mahallesine de çok amaçlı park kazandırıp halkın sosyalleşmesini sağlayacağını ifade etti.

HAYVANCILIĞA TAM DESTEK

Hayvancılığa destek projesiyle hayvan besiciliğine destek verirken sokak hayvanlarını da sahipsiz bırakmayacağını söyleyen CHP Maçka Belediye Başkan Adayı Musa Turan; ?Hayvancılığı destekleme projesi kapsamında veteriner destek ve hizmeti sağlayacağız. Maçka da hayvancılığı destekleme projesinden faydalanan çiftçilerimize yılda bir sefer ücretsiz ve diğer durumlarda uygun maliyetli veteriner desteği sağlayacağız.? dedi.

EĞİTİME HEP DESTEK
Bambaşka bir Maçka için kendini hazırladığını söyleyen Musa Turan, eğitim konusunda projelerinin hazır olduğunu; ?Esiroğlu ve Atasu mahallelerimizdeki belediye binaları eğitim evi olarak kullanılacak. Çocuklarımız talep doğrultusunda istedikleri alanlarda kurs alabilecek, sosyalleşebilecek. Aynı zamanda kadınlarımız da el emeği ürünlerin yapımını öğrenimini alabilecek, zanaat sahibi olacaklar.? sözleriyle belirtti.

 

İŞ İNSANLARI MAÇKA İÇİN YARIŞACAK
CHP Maçka Belediye Başkan adayı Musa Turan; ?Kısaca; çocukların güvenle oynayabileceği, gençlerin göç etme ihtiyacı duymayacakları,  iş imkânı isteyenler istihdam, eğlence ve gezmek isteyenlere turizm, kültür sanat ilçesi olduğumuzu yaşattığımız bir Maçka için hazır olun. Öyle bir huzur ortamı olacak ki iş insanları Maçka´ya yatırım yapmak için yarışacaklar. 1 Nisan´da o köyde tırmık ile taşları temizleyen emekçi analarımızın haklarına sahip çıkmak ilk işim olacak. Yağını üretip kırıcıların emeklerin çalınmasına göz yumuluyorsa, emekçiye sahip çıkan yöneticinin olmadığı ortaya koyuluyordur. Dolayısıyla onların aldığı maaşta haramdır. Bizler emekçilerimizin ürünlerini alacağız ve Maçka markasıyla il dışına satacağız. Emekçilerimizin hakkını vereceğiz.? vaatlerinde bulundu.