SÜMELA DOLUP TAŞIYOR

SÜMELA DOLUP TAŞIYOR

SÜMELA DOLUP TAŞIYOR

SÜMELA DOLUP TAŞIYOR

Trabzon´un ve Bölgenin en gözde turizm merkezlerinden biri olan Maçka Sümela Manastırı, restorasyondan sonra adeta konuk patlaması yaşıyor.

Restorasyondan önce hiç bu kadar yoğunluğun yaşanmadığı Trabzon Maçka ilçesindeki Sümela Manastırı´nda 2 aylık ziyaretçi sayısı 120 Bin´e yaklaştı.

2 AYLIK DÖNEMDE 116 BİN 500 KİŞİ
Türkiye´nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Sümela Manastırını bu yılın 2 aylık döneminde 116 bin 525 kişi ziyaret etti.
Türkiye´nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Sümela Manastırını bu yılın 2 aylık döneminde 116 bin 525 kişi ziyaret etti. Sümela Manastırına özellikle bu yıl yoğun ilgi olurken Manastır, 22 Eylül 2015 tarihinde restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyarete kapatılarak 25 Mayıs´ta bir bölümü ziyarete açılmıştı.

3,5 YILLIK ARANIN ARDINDAN
Trabzon´un Maçka ilçesi Altındere Vadisi´ndeki Sümela Manastırı´nda zor şartlar altında 3,5 yıldır sürdürülen ve ilk etabı bitirilen restorasyon çalışmalarının ardından birinci avluya kadarki kısmı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan´ın katılımıyla 25 Mayıs 2019 günü düzenlenen törenle açılarak ziyaretçi kabulüne başlamıştı.

ARAP TURİSTLER BAŞI ÇEKİYOR
Manastırı bu yılın Haziran ve Temmuz ayında 16 bin 525 kişi ziyaret ederken kapalı olmadan önceki dönemde bu kadar yoğunluğun yaşanmadığı kaydedildi.
Adeta ziyaretçi akınına uğrayan Sümela manastırını özellikle Körfez ülkelerinden gelen turistlerde ilgi gösteriyor.

UNESCO DÜNYA MİRASI GEÇİCİ LİSTESİ´NE ALINACAK
Manastırı uzun yıllardan batılı turistlerin de ziyaret ettiği gözlenirken, öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2020 yılının sonunda tamamlanmasını planlanan tüm restorasyon çalışmalarının ardından UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi´nde yer alan Sümela Manastırı´nın daimi listeye alınması için girişimlere başlayacak.