SU, SİMİT ve HURMA

SU, SİMİT ve HURMA

İHH Trabzon Temsilciliğinin Meydan Parkı´nda düzenlediği iftar programının katığı, Su-Simit ve Hurma idi.

SU, SİMİT ve HURMA

İHH Trabzon Temsilciliğinin Meydan Parkı´nda düzenlediği iftar programının katığı, Su-Simit ve Hurma idi.


İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Trabzon Temsilciliği, İslam coğrafyasında yaşanan acıları paylaşmak ve biraz olsun empati kurmak amacıyla, katığı su-simit ve hurmadan oluşan iftar programı düzenledi.
İHH Trabzon temsilciliğinin ev sahipliğinde Meydan Parkında düzenlenen programa, İHH Trabzon temsilciğinin eski başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile İHH Trabzon İl Temsilcisi Zühtü Kalma, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Trabzon İmam Hatipler Platformu Başkanı Ali Haydar Baş, Trabzon Ortahisar Düşünce Akademisi (TODA) Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Balta´nın yanı sıra, çok sayıda vatandaş katıldı. 

AMAÇ EMPATİ!
Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan İHH Trabzon İl Temsilcisi Zühtü Kalma, amaçlarının dünya genelinde yaşanan açlığa dikkat çekmek olduğunu belirtti.
?Yeryüzünde kuraklık ve açlık nedeniyle zor durumda olan insanları anlamak, bir nebze de olsa onları, en azından bir gün bu şekilde hatırlamak için onlara yakın bir iftar gerçekleştirdik.? diyen İHH Trabzon İl Temsilcisi Kalma, dünyada açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle zor durumda olan insanların bulunduğunu ifade etti. Bu insanların büyük çoğunluğunun gelişmekte olan ülkelerde yaşadıklarını hatırlatan Kalma, bunun da yüzde 98´lik bir orana denk geldiğini kaydetti.

GİDİŞAT İYİ DEĞİL!
Afrika kıtasının 1990´lı yıllara nazaran çok daha fazla açlık yaşadığını vurgulayan İHH Trabzon İl Temsilcisi Zühtü Kalma, durumun her geçen gün daha kötüye doğru gittiğini belirterek, UNICEF, BM gibi örgütlerin üzerine düşen görevi yapmadığını sözlerine ekledi.
Kalma´nın konuşmasının ardından yapılan dua ile oruçlarını açan davetlilere fazladan birer bardak çorba da ikram edildi.