SOL AÇIK´TAN SOL BEK´E MULAKALI MUHAMMED ALİ ÇAVUŞ

SOL AÇIK´TAN SOL BEK´E  MULAKALI MUHAMMED ALİ ÇAVUŞ

SOL AÇIK´TAN SOL BEK´E MULAKALI MUHAMMED ALİ ÇAVUŞ

SOL AÇIK´TAN SOL BEK´E
MULAKALI MUHAMMED ALİ ÇAVUŞ

16 yaşından sahaların tozunu atan Maçka Mulaka nüfusuna kayıtlı Muhammed Ali Çavuş, Sol Açık olarak başladığı futbol hayatını Sol Bek olarak sürdürüyor.

İsmi Muhammed Çavuş, Maçka´nın Mulaka Mahallesinden olması sebebiyle futbol dünyasında lakabı Mulakalı Muhammed Ali Çavuş olarak biliniyor.  

MULAKALI MUHAMMED ALİ ÇAVUŞ
Yani aslen Maçka Mulakalı olan Muhammed Çavuş´un futboldaki lakabı da yaşadığı mahallenin ismiyle özdeşleşmiş durumda.
Mulakalı Muhammed Ali Çavuş, 16 yaşından beri sürdürdüğü futbol hayatında kale hariç sahanın hemen her karışına ayak basmış ve teriyle ıslatmış bir isim.

ÖNÜNDE UZUN YILLAR VAR!
10 Haziran 1996 tarihinde dünyaya gelen Muhammed Çavuş, (gazetemizin baskıdan çıktığı 10 Haziran 2019 tarihinde 23yaşına basacak) futbol kariyerine sol açık olarak başladı.
16 yaşından beri Trabzon´un birçok kulübünün A takımında top koşturan Mulakalı Muhammet Ali Çavuş, solaçık olarak ter döktüğü takımlarda hemen her sezon 8-10 gollük bir performans sergiledi.

HÜCUMDAN SAVUNMAYA
Hocalarının savunma yönünü keşfetmesinin ardından futbol kariyerine sol bek olarak devam eden Muhammet Çavuş, Zağnosspor, Hekimoğlu Doğan Spor ve DSİ Karadenizspor kulüplerinde tüm sezon forma giyip şampiyonluklar yaşayan bir isim.
Başarılarıyla Trabzon´daki futbol otoritelerinin de radarına giren Maçka Mulakalı Muhammet Ali Çavuş´un, daha üst liglerde ve farklı takımlarda oynaması bekleniyor.
Yılmaz KAYA