" SOĞUK " ADLI ROMANIN YAZARI FIRAT DURSUN?

ayburt´tun Danişment köyünde doğan yazar çiftçi bir ailenin ikinci çocuğudur.

" SOĞUK " ADLI ROMANIN YAZARI FIRAT DURSUN?

 

14.01.1985´te Bayburt´tun Danişment köyünde doğan yazar çiftçi bir ailenin ikinci çocuğudur. üniversiteye kadar olan eğitim hayatını Bayburt´ta tamamladı. Denizli´deki Pamukkale Üniversitesinin Fen-Edebiyat Fakültesinin Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Üniversite yıllarında Arapçaya merak saran yazarımız üniversite hayatından sonra İstanbul´da Arapça eğitimi almıştır. İstanbul´daki eğitiminden sonra Denizli´de iki yıl özel sektörde çalıştı.  2013 yılından beri Görev yapmakta olduğu Maçka Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde halen Edebiyat Öğretmeni olarak halen çalışmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

                                       ROMANIN KISACA KONUSU

 " SOĞUK " adlı romanın yazılmasını yıllar önce kafasında tasarlayan Fırat DURSUN 2017´nin Nisan ayında yazmaya başlayıp dört ay gibi bir sürede tamamlamıştır. Roman 2017´de başlayıp zaman tünelinden geçerek yirmi yıl öncesine 1997´ye geri dönüş yapmıştır. Postmodern tekniğini kullanan yazar kitabında Rıfat ve onun gibi on iki yaşlarında olan arkadaşlarının kalpleri soğumuş insanlara karşı mücadelesini anlatır. Rıfat hafızlık yapmak için ailesinden uzak bir yere gönderilir. ailesinden ve arkadaşlarından uzaklaşan Rıfat daha şimdiden büyük bir hüzne bürünmüştür. eğitim ve hafızlık eğitimi arasında kalan Rıfat´ı zor bir tercih beklemektedir. vereceği karar onun hayatını bütünüyle etkileyecektir. Verdiği karardan da geri dönüş yapılmayacaktır. Gittiği yerde işkencenin her türlüsüne maruz kalan Rıfat arkadaşlarıyla bir kaçış planı ayarlamaktadır. Sonunda da kaçmayı başarırlar. Ancak romanın sonunda Rıfat ve arkadaşlarını acı bir son beklemektedir.  Yazar  SOĞUK adlı İlk  romanında kendi anılarını roman haline getirmiştir. Yazar  "ÇIĞLIK"  adlı ikinci romanını ise Temmuz ayında piyasaya sürmeyi düşünmektedir. 

Bizler de Maçka haber Gazetesi çalışanları olarak yazar Fırat DURSUN ´ u tebrik eder bundan sonraki eserlerinde başarılar dileriz.

HABER FOTO YILMAZ KAYA