Sivil Toplum Kuruluşları Ve Rehberlik İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Sivil Toplum Kuruluşları Ve Rehberlik İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt illerindeki Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) katılımıyla ilimizde ?Sivil Toplum Kuruluşları ve Rehberlik İstişare Toplantısı gerçekleştirildi

Sivil Toplum Kuruluşları Ve Rehberlik İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

 

 İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt illerindeki Sivil Toplum Kuruluşlarının  (STK) katılımıyla ilimizde ?Sivil Toplum Kuruluşları ve Rehberlik İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

 

 

           Toplantıya Trabzon Valisi Yücel Yavuz, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erkan Kılıç, Dernekler Daire Başkanı Yılmaz Doruk,  il protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

            Burada bir konuşma yapan Vali Yücel Yavuz, ev sahibi olarak böyle anlamlı ve güzel bir organizasyonun ilimizde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek STK´ların karar mekanizması üzerindeki destek ve etkilerinin yaşanan iç ve dış gelişmelerle günümüzde daha da önemli hale geldiğini belirtti.

 Türkiye´mizin tarih boyunca vakıf anlayışla ve sonrasında dernekler diye tanımladığımız oluşumlarla toplumsal dayanışmanın ne olduğunu dünyaya gücünü gösterdiğini söyleyen Vali Yavuz, ? Bu Kapsamda İçişleri Bakanlığımızın Dernekler Dairesi başkanlığı olarak STK´larımız teşkilatlanan yapısı ile toplumsal konularda bir duruş sergileyerek önemli ve güzel çalışmalara imza atmışlardır.

 İçişleri Bakanlığımız son dönemde dernekler mevzuatında yapmış olduğu değişiklikler, düzenlemelerle ve yapılan projelerin maddi anlamda desteklenmesiyle birlikte ortaya çok güzel çalışmalar çıkmaktadır. Yapılan bu çalışmalar da toplum açısından memnuniyetle karşılanmaktadır? dedi.

          Şehrimizde de çok önemli,  başarılı işlere imza atan derneklerimizin olduğunu vurgu yapan Vali Yavuz, ?Bu derneklerimizin ortaya koydukları projelerle ve yapmış oldukları güzel çalışmalarla hem Bakanlığımız hem Valiliğimiz hem de toplum tarafından desteklenerek güzel projelerin ortaya çıktığının görmek beni son derece memnun ediyor? şeklinde konuştu.

 Bu kapsamda yapılan güzel çalışmaların her zaman arkasında olduklarını belirten Vali Yücel Yavuz,  programa katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

 Ardın Vali Yavuz,  İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erkan Kılıç, Dernekler Dairesi Başkanı Yılmaz Doruk ve diğer yetkililer toplantı kapsamında Sivil Toplum Kuruluşları tarafından hazırlanan ürünlerin sergilendiği stantları gezdiler.