ŞİMDİ SIRA İHALEYE GELDİ

ŞİMDİ SIRA İHALEYE GELDİ

Karagöz Meydanı için bir adım daha atıldı

ŞİMDİ SIRA İHALEYE GELDİ

 

Karagöz Meydanı için bir adım daha atıldı

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı son oturumu  gerçekleştirildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında gerçekleştirilen oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

 

Büyükşehir Belediyesinin sürdürdüğü çalışma kapsamında tarihi Karagöz Meydanını şehre yeniden kazandırmak için Hacıkasım mevkiinde gerçekleştirilecek olan okul ve öğretmenevi inşaatlarının vaziyet planı, projeleri ve inşaat ruhsatı Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylandı.

 

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yeni okul ve öğretmenevi binalarının yapılmasıyla Karagöz Meydanını aslına uygun hale getireceklerini kaydetti. Gümrükçüoğlu, ?Şuandaki mevcut ilköğretim okulu ve öğretmenevinin olduğu alanı, Karagöz Meydanı olarak tarihi şekliyle Trabzon´umuza kazandırmak için Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye ve aramızda imzalanan ön protokoller sonrasındaki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Nasip olursa yeni binaları Belediye olarak yapıp, sıfır olarak anahtar teslimi Milli Eğitime devrettiğimizde öbür tarafın tamamen gün yüzüne çıkarılması ve şehrin en merkezi yerlerinden birinin tarihine uygun hale getirtilmesi mümkün olmuş olacaktır? dedi.

 

ŞİMDİ SIRA İHALEDE

Meclis üyelerinin soruları üzerine sürdürülen çalışmaların zamanlaması ile ilgili olarak da bilgilendirmede bulunan Gümrükçüoğlu, ?Bu onaylardan sonra ilköğretim okulu ve öğretmenevinin ihalelerini yapacağız. Gecikme olup olmamasına dair tam bir garanti olmamakla birlikte nasip olursa yeni öğretmen evi ve ilköğretim okulunu 2018 yılı sonunda tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığına devredeceğiz. O zaman Karagöz Meydanındaki mevcut binalar devralınacak ve meydan düzenlemeleri de yapılmış olacaktır. Yani 2019 yılı içinde Karagöz Meydanının düzenlenebilmesi mümkün olacaktır. Tahmini olmakla birlikte zamanlama olarak şuan bunu söyleyebiliyoruz? diye konuştu.