SAĞDUYU KAZANACAK!

          SAĞDUYU KAZANACAK!

Referandumu ?Tek Adam´ ile ?Ulusal Egemenlik´ kavramlarının bir mücadelesi olarak değerlendiren CHP İlçe Başkanı Göktürk, sağduyunun galip çıkacağını söyledi.

          SAĞDUYU KAZANACAK!

Referandumu ?Tek Adam´ ile ?Ulusal Egemenlik´ kavramlarının bir mücadelesi olarak değerlendiren CHP İlçe Başkanı Göktürk, sağduyunun galip çıkacağını söyledi.

16 Nisan´daki referandum öncesi CHP Kadın Kolları üyeleri dağ tepe demeden ev ev dolaşarak ?Hayır´ın gerekçelerini anlatmayı sürdürürken, CHP Maçka İlçe Başkanı Nihan Göktürk, referandum öncesi yürüttükleri çalışmalardan ümitli olduğunu söyledi.  
Kadın Kolları üyelerinin; Maçka´nın Hamsiköy, Başar, Bahçekaya, Temelli, Gayretli, Ocaklı mahalleleri ile diğer mahalleler ve merkezde halkla birebir temas kurarak çalışma yaptıklarını vurgulayan Göktürk, bazen sofralarına bile konuk olduklarını dile getirdi.

NE ELDE ETTİK?
Seçim çalışmasının yanı sıra, gündemdeki olayları da değerlendiren ve açıklamasında Fırat Kalkanı Operasyonu´na da değinen Göktürk, neticeyi hüsran olarak nitelendirirken, ABD ve Rusya´nın birleşerek Türkiye´nin bölgedeki görevini sona erdirdiğini öne sürdü.
?Allah kimseye evlat acısı vermesin. Fırat Kalkanı Operasyonu 78 şehit verdikten sonra bitti!? diyen CHP Maçka İlçe Başkanı Nihan Göktürk, hükümete yönelik olarak da; ?Neden gittik, niye öldük, ne elde ettik?? sorularını yöneltti.
Türkiye´nin uyguladığı dış politikanın iflas ettiğini ileri süren, çözüm yerine komşularıyla sürekli sorun üretir bir hale geldiğini söyleyen Göktürk, son olarak Kerkük´teki olayları değerlendirdi. Kerkük´te tüm kurum ve kuruluşlarda Irak Kürt Bölgesi bayrağının asılmasının onaylandığını kaydeden CHP İlçe Başkanı Göktürk, buna tepki olarak ellerindeki Türkmen bayraklarıyla Kerkük Valiliği önünde protesto gösterisi yapan Türkmenlerin ise zor durumda bırakıldığını iddia etti.

OYLANAN HALKIN GELECEĞİDİR!
16 Nisan´daki referandumda halkın kendi geleceğini oylayacağını belirten CHP Maçka İlçe Başkanı Nihan Göktürk, Anayasa hükümlerinin Yasama, Yürütme ve Yargı organlarını, idare makamlarını ve diğer kuruluş ve kişileri bağlayan temel hukuk kuralları olduğunu kaydederek; ?Bugün referandumda oylayacağımız maddelere bakıyoruz, hayretler içerisinde kalıyoruz. Kim olduğunu veya olacağını bilmediğimiz tek kişi kanun yapacak, hükümet olacak, o yönetecek, mahkeme o olacak, parti Genel Başkanı o olacak, Valiyi, Kaymakamı, Rektörü sadece o atayacak, bütçeyi o belirleyecek, kimseye hesap vermeyecek. Savaşa girerken dahi tek başına karar verecek, yani kula kulluk edilecek!? şeklinde konuştu

?HAYIR´ EN GÜZEL MİRASTIR!
Milletin birlik ve beraberliğinin devamını tartışmaya dahi açmadıklarını, 80 milyonun kendi iradesini kullanması, baskı ve ötekileştirmelerin son bulması için ?Hayır´ istediklerini söyleyen Göktürk, ?Hayır, çocuklarımıza bırakacağımız en güzel mirastır!? dedi.
16 Nisan´da milletin ortak akıl ve sağduyu ile hareket edeceğine olan inancı belirten CHP Maçka İlçe Başkanı Göktürk, kazananın ?Tek Adam´ anlayışının değil, bu ortak akıl ve sağduyu olacağını sözlerine ekledi.