OY!

OY!

Lafı fazla uzatmadan konuya girelim. Zira lafı fazla uzatınca laf oluyor!

OY!

 

Lafı fazla uzatmadan konuya girelim. Zira lafı fazla uzatınca laf oluyor!

 

1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtı´nı gerçekleştirdiğimizde iktidarda Necmettin Erbakan (Milli Selamet Partisi) ile Bülent Ecevit´in (Cumhuriyet Halk Partisi) kurduğu koalisyon hükümeti vardı. Bülent Ecevit Başbakan, Necmettin Erbakan Başbakan Yardımcısı´ydı.Bülent Ecevit, harekâttan sonra, biraz da harekâttan oy devşirme düşüncesi ile, ucuz bahanelerle koalisyonu bozup erken seçim kararı alır. Sonuç hiç de umduğu gibi çıkmaz. Bülent Ecevit, seçim sonuçlarında iktidarı kaybedip muhalefet olur.

 

 

İlker Başbuğ: "Afrin Harekâtı´ndan oy devşirilmeye çalışılmasın." deyince aklıma geçmişte yaşanan bu olay geldi. Elbet oy vermek için birçok kriterimiz vardır ancak millet için en önemli kriter tarih boyunca hep ekonomi olmuştur. Ekonomi iyiyse iktidar iyidir, yok ekonomi iyi değilse iktidar kötüdür. İşlem bu kadar basittir. Bu durum anlaşılması çok güç bir mesele değildir.

 

 

Bu arada bu aralar okullarda vergi ile ilgili afişler görürsünüz. Afişte ?vergi geleceğimizdir´ yazıyor. Resmin içeriğinde çocuk parkı, sallanan çocuklar, uçurtma uçuran çocuklar var! Şimdiden vergi vermeye alışan bir nesil yetiştirdiğimizi bilmenizi isterim. Ayrıca vergi haftası denen bir hafta da var. Bu sene 22 Şubat-28 Şubat tarihleri arasında kutlanacak. Şimdiden vergi haftanız kutlu olsun!

 

NEŞAT SAMAT