?ORTAK AKIL YOK!?

?ORTAK AKIL YOK!?

Anayasa değişikliğinin toplum önderleri ve STK´lara danışılmadan hazırlandığını ileri süren Ali Akar, bu süreçte ortak aklın olmadığını iddia etti

?ORTAK AKIL YOK!?

Anayasa değişikliğinin toplum önderleri ve STK´lara danışılmadan hazırlandığını ileri süren Ali Akar, bu süreçte ortak aklın olmadığını iddia etti


16 Nisan´da gerçekleşecek referandum öncesi sahaya inen Hürriyet ve Memleket İçin El Ele Platformu ve Demokrat Parti Trabzon İl Başkanı Ali Akar, Anayasa değişikliğinin ülkedeki Sivil Toplum Kuruluşları ile istişare edilmeden yapıldığını belirterek, sadece belli bir kesime hitap ettiğini öne sürdü.

TEK ADAM İSTENİYOR!
Yapılan değişikliklerin ortaya çıkaracağı şeyin sadece ?Tek Adam´ olacağını söyleyen Platform Başkanı Ali Akar; ?16 Nisan referandumu ile Anayasa?da yapılmak istenen değişiklik kabul edilirse, bir partinin Genel Başkanı, hem Cumhurbaşkanı, hem Hükümet Başkanı, hem Meclis Başkanı, hem ordunun Başkomutanı, hem de mahkemelerin başı olacak. Devletin yönetimi, bir kişinin eline verilecek.? derken, Yasama, Yürütme ve Yargı´nın tek bir kişinin elinde toplanacağına dikkat çekti.

AYRIMCILIK VAR!
Referandum sürecinde yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmesinde ?Evet´ için çalışanların her türlü devlet imkânının yanı sıra rahat çalışabilme imkânı bulduğunu, buna rağmen ?Hayır´ için çalışanların baskı ve tehditle yıldırılmak istendiğini öne süren Ali Akar; ?Bu sistem Amerika´daki gibi bir başkanlık sistemi değildir. Açıkça, bir kişinin neredeyse denetimsiz bir biçimde etkin olduğu bir rejim önerilmektedir.? dedi.
Girdiği dükkânlardaki esnafa ve birebir görüşme imkânı bulduğu vatandaşlara ?Hayır´daki gerekçelerini anlatan Hürriyet ve Memleket İçin El Ele Platformu ve Demokrat Parti Trabzon İl Başkanı Ali Akar, milletin bölünmemesi ve kazanılmış hakların kaybedilmemesi için ?Hayır´ oyu istediklerini ifade etti.