ÖNEMLİ OLAN İNSAN BİRİKTİRMEK!

ÖNEMLİ OLAN İNSAN BİRİKTİRMEK!

Kamu Denetçiliğinin vatandaş ile devlet arasında köprü olduğunu belirten Kamu Başdenetçisi Av, Şeref Malkoç, uzun yıllar ayrı kalsa da Trabzon´dan kopmadığını vurguladı.

ÖNEMLİ OLAN İNSAN BİRİKTİRMEK!

 

Kamu Denetçiliğinin vatandaş ile devlet arasında köprü olduğunu belirten Kamu Başdenetçisi Av, Şeref Malkoç, uzun yıllar ayrı kalsa da Trabzon´dan kopmadığını vurguladı.

Uzun yıllar Trabzon dışında görev yapmasına karşın şehirden ve insanlarından kopmadığını söyleyen Av. Şeref Malkoç; ?İnsan biriktirmeye gayret gösterdik!? dedi.
Kamu Başdenetçisi Av. Şeref Malkoç, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaretinde Başkan Yusuf Turgut ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüşerek gazetecilerle sohbet etti.

VATANDAŞ İLE DEVLET ARASINDA KÖPRÜ
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Malkoç, Kamu Başdenetçiliği hakkında bilgilendirmede bulundu.
Kamu Başdenetçiliği´nin vatandaş ile devlet arasında köprü görevi gördüğünü belirten Malkoç, kurumun TBMM´ye müracaatları sonucunda hayata geçirildiğini ve kendisinin de yapılan oylama sonucunda Kamu Başdenetçisi seçildiğini kaydetti.

HAKLARINI BİLMEYEN VATANDAŞA YARDIM!
İdarenin çok güçlü bir yapıda olduğunu söyleyen Malkoç, haklarını bilmeyen vatandaşlara yardım ettiklerini belirtirken, Anayasa değişikliğinin kurumun denetim kapsama alanını da genişleteceğini ifade etti.
Bir soru üzerine Trabzonspor´un 2010-2011 sezonuyla ilgili müracaatta bulunması durumunda konuyu inceleyebileceklerini söyleyen Av. Şeref Malkoç, ancak yargıya intikal etmiş konuların görev alanları dışında kaldığını hatırlattı.

AVRUPA ORTALAMASINI YAKALAYACAĞIZ!
2014 yılında kamu denetçiliği kurumunun kararlarına uyma oranının %22 iken, bu rakamın 2016 yılında %44´e çıktığını kaydeden Malkoç; ?Bizim hedefimiz bunu 2017´de %60-70 arasına çekmektir.? dedi.
Bu anlamda Avrupa ortalamasının %80 olduğunu hatırlatan Kamu Başdenetçisi Av. Şeref Malkoç, birkaç sene içerisinde gelişmiş ülkelerin ortalamasını yakalamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

TRABZON´DAN KOPMADIM!
Ankara´da görev yaptığı süre içerisinde Trabzon´dan hiç kopmadığını ve kopmamaya gayret ettiğinin altını çizen Malkoç; ?İnsan biriktirmek çok önemli. Ancak bir o kadar da zor ve çetin bir iş. Bunu yapmaya gayret gösterdik? ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Kamu Başdenetçisi Av. Şeref Malkoç´a Gazeteciler Cemiyeti üye rozeti takılırken, Yusuf Turgut´ta günün anısına plaket takdim etti.

Ali TİRİTOĞLU