ÖDP TRABZON KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ:

ÖDP TRABZON KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ:

EŞİTLİĞE VE ÖZGÜRLÜĞE BİR YOL AÇALIM

ÖDP TRABZON KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ:

 EŞİTLİĞE VE ÖZGÜRLÜĞE BİR YOL AÇALIM

 

                                               HASAN KORKMAZ

 

         ÖZGÜRLÜK VE DAYANIŞMA PARTİSİ TRABZON İL ÖRGÜTÜNÜN OLAĞAN KONGRESİ, GEÇTİĞİMİZ HAFTA TRABZON PARK RESTORAN´DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

 

            Devrimci mücadelede hayatını yitirenler içilen saygı duruşuyla başlayan kongrede siyasi partilerin temsilcileriyle ve sivil toplum kuruluşu mensupları katıldı.

         Kongrede konuşma yapan Bilal Akcelep:

?´Türkiye tarihinin en karanlık dönemlerinin birinden geçiyoruz. Türkiye 15 yıldır yönetimde olan siyasal İslamcı iktidar eliyle bir felaketin içine sokulmuş durumda Emekçi halkı vergilerle inletenler kendi hayali şirketlerini kurarak, dolarlarını vergi cennetlerine göndererek vergi vermekten kaçıyorlar. Rüşvet aldıkları iş adamlarına en iyi ihracatçı ödülü verdiler. Hırsızlıkları ortaya çıktığında da kimse bu iş adamına dokunamaz diye önüne yatan bakanlarıyla birlikte seferber oldular. Şimdi de utanmadan, sıkılmadan, halkla alay edercesine RezaZarrab´ın mal varlığına el koyarak vatan haini ilan ediyorlar.

            AKP ülkemizin ilerici birikimini tasfiye etmek amacıyla, bir din devletinin oluşumu içindedir. Emekçi halk açlık, yoksulluk ve eşitsizlikle karşı karşıya kalmıştır. Taşeron ve güvencesizlikle adeta 19. Yüzyılın kölelik düzenine mahkûm edilmiştir.

OHAL ve KHK´larla emekçiler işten atılmış; gazeteciler, öğrenciler, belediye başkanları, milletvekilleri tutuklanmıştır. Ayrıca Ana muhalefet partisi genel başkanı hakkında fezleke düzenlenerek halka korku salınmaktadır.

                        Bu koşullarda bize düşen görev gezi direnişinden de ilham alarak örgütlenmek ve mücadeleyi büyütmektir. Haziran meclislerinde birleşmek, 7 Haziran´da, 16 Nisan referandumunda ve adalet yürüyüşünde olduğu gibi sokakta mücadeleyi sürdürmektir. Bu iktidarın en korktuğu şey sokak, gezi direnişini bu yüzden unutamıyorlar.

            Tek adam diktasına karşı, halkın meclisleriyle söz ve karar sahibi olduğu bir demokrasi için yoksulluk ve yolsuzluk düzenine son vermek, emeğin ülkesini kurmak için, ülkenin kaynaklarını ve birikimini özelleştirmeler yoluyla yağmalayan bu düzene karşı, yeniden kamusal bir ekonomi için, siyasal İslam´ın gerici kuşatmasını kırarak laikliği kazanmak için; ranta ve yıkıma son verip doğayla uyumlu bir yaşam için; ABD ve NATO üslerinin olmadığı bağımsız bir ülkeyi kurmak için, birlikte yaşamın ve barışın hem ülkemizde hem de bölgemizde hâkim olması için birleşerek Türkiye´yi yeniden kuracağız. Birlikte daha güçlü ve daha olacağız.´´

 

Konuşmanın ardından CHP, Haziran Hareketi, TTB ve Umut Tiyatrosu dayanışma mesajlarını ilettiler.

Tek liste ile girilen İl başkanlığı seçiminde Trabzon ÖDP İl başkanlığına Bilal Akcelep seçildi.