Tarih: 02.12.2016 11:29

Naldöken Şehitliğinde Anma Töreni

Facebook Twitter Linked-in

Naldöken Şehitliğinde Anma Töreni

 

Maçka Kaymakamı Deniz Pişkin´in öncülüğünde Yukarıköy´de bulunan Naldöken Şehitliğinin bakım  ve onarım çalışmaları tamamlandı. Şehitlikte Kuran-ı Kerim Tilaveti okunarak anma programı düzenlendi 

 

                     Maçka Kaymakamlığı tarafından yürütülen Naldöken  Şehitliği için arşiv ve tarihi belgeler çalışmaları başlatıldı. Elde edilen dosya Genelkurmay Başkanlığı Askeri Tarih ve Stratejik Etüt (ATASE) Daire Başkanlığı´na, şehitlik statüsüne kavuşturulması  için dosya gönderildi. Naldöken Şehitliği resmi statüye kavuşması sağlandı. 

Maçka´da  Çataltepe Şehitliği´nden sonra ikinci resmi şehitlik Naldöken Şehitliği oldu.

                     Naldöken Şehitliği anma programına İlçe Kaymakamı Deniz Pişkin, İlçe Belediye Başkanı Koray Koçhan, kurum amirleri, STK temsilcileri, siyasi parti başkanları, muhtarlar, çok sayıda vatandaş katıldı.  

                   Anma programı önce saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. İlçe Kaymakamı Deniz Pişkin, yaptığı konuşmada, şehitlikle ilgili süreci anlatarak; ?Burası Maçka´nın Rus işgali sırasında vatan müdafaasında yoğun çatışmaların yaşandığı yer olan Naldöken Mevkii´dir. Burada birçok şehidimizin olmasına karşın isim tespiti yapılmış iki şehit kabri var; bunlar Asteğmen Mülazım Hurşit ile Vanlı Ahmet Onbaşı´nın kabirleridir. Bu toprakları bize kanları ve canları pahasına vatan yapan, istikbalimizin ve özgürlüğümüzün teminatı olan şehitlerimize büyük bir şükran borcumuz var, onların hatırası bizler için kutsal birer emanettir. Ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü ile Yüce Türk Milleti´nin güven ve huzuru için, hayatlarını hiçe sayan aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve saygıyla yad ediyorum." dedi.

               Kaymakam Deniz Pişkin, Yukarıköy Muhtarı Yusuf Sancak´ın Naldöken Şehitliği için yaptığı çalışmalardan ötürü başarı belgesi verildi. Şehitlerin kabri başında Kur´an-ı Kerim Tilaveti okundu ardından dualar yapıldı. Daha sonra Yukarıköy Muhtarlığının organize ettiği yemek ikramı yapıldı.

                 Naldöken Şehitleri için kurban kesildi.  

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —