?MİLYONLARCA İNSAN TEK YÜREK! TÜRKİYE?

?MİLYONLARCA İNSAN TEK YÜREK! TÜRKİYE?

Trabzon´daki STK´ların ortak yaptığı terörü kınamak ve şehitlerimize sahip çıkmak için ?milyonlarca insan tek yürek! Türkiye? konulu basın açıklaması yapıldı. Katılımcı Kuruluşlar Adına Kamu-Sen İl Başkanı Coşkun Dilber; ?Bu gün Trabzon olarak burada,

?MİLYONLARCA İNSAN TEK YÜREK! TÜRKİYE?

 

 

             Trabzon´daki STK´ların ortak yaptığı terörü kınamak ve şehitlerimize sahip çıkmak için ?milyonlarca insan tek yürek! Türkiye? konulu basın açıklaması yapıldı. Katılımcı Kuruluşlar Adına Kamu-Sen İl Başkanı Coşkun Dilber; ?Bu gün Trabzon olarak burada, bu alandayız. Bugün fiziki olarak burada olamayanların yüreklerinin burada olduğunu biliyor ve hissediyoruz. Türkiye´nin her bölgesinde örgütlü, toplumun bütün kesimlerini temsil eden, mesleki, sivil toplum kuruluşları ve sendikalar olarak bir araya geldik. Çünkü cumartesi gecesi Türk Milletine büyük bir acı yaşatıldı. Terörün alçak yüzü bir kez daha görüldü. Hepimizin yüreği yandı. Mübarek Mevlit Kandili öncesinde İstanbul´da şehit düşenler başta olmak üzere bu güne kadar şehit olan sivil, asker, polis tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyoruz. 

Ülkemizin, birliğimizin, demokrasimizin ve huzurumuzun hedef alındığı kirli bir oyun oynanıyor. Bu oyunda hem içerden hem de dışardan figüranlar vardır. İçeriden bu oyunun sonunu bilerek veya bilmeyerek gönüllü olanlar vardır. Ama bizler biliriz ki, bu coğrafyanın bedeli ağırdır. Türk Milleti bu bedeli ödediği için burayı yurt yapmış, vatan yapmıştır. Bugünde bu bedeli ödemekten imtina etmemektedir. Bu sinsi ve kirli oyunu birlikte bozacağız.

Bizler bu tuzağa düşmemek, birliğimizi korumak üzere ?Teröre karşı tek ses, tek yürek olduk? onun için ?Milyonlarca İnsan Tek Yürek! TÜRKİYE?  diyoruz.  Terörün ve teröristin geleceğimizi karartmasına izin vermeyeceğiz. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Her türlü ötekileştirmeye rağmen, gün, birlik olma günüdür. Birlikteliğimiz koruyabilme adına, Türkiye ortak paydasına sahip herkes, ötekileştirilmeye tabi tutulmadan bu ülkenin imkân ve kaynaklarından faydalanmalıdır. Özellikle kamuda paralel yapılanmalar göz ardı edilmemeli, yeni paralel yapılar oluşturulmamalıdır. Ülkemiz her alanda, dar bir kadronun yönetimine mahkûm edilmemeli, her kesimden kariyer ve liyakat esaslı insanlarla yönetilmeli ve ortak akıl oluşturulmalıdır. Kamu düzeninin tesisi, özgürlüklerin korunması ve hukukun üstünlüğünün sağlanması konularında üzerimize düşen sorumlulukları gerçekleştirmeye her zaman olduğu gibi hazırız. Teröre karşı gerekli bütün hukuki önlemlerin alınmasını destekliyoruz. Ülkemizin birliğine ve beraberliğine kem gözle bakan, saldıran her türlü terörü lanetliyoruz. Terörü destekleyenleri, terörden medet umanları da lanetliyoruz. 

Devletimiz, elbette bizlere bu acıları yaşatanlardan hesap soracaktır. Biz de millet olarak daha çok kenetleneceğiz, birlik ve beraberliğe daha çok önem vereceğiz. Bu hain ve alçak saldırılar devletimizi ve milletimizi sindiremeyecek, yıldıramayacak. Terörden ve kaostan medet umanlar hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaktır. Bizi terörle korkutmayı amaçlayanlar bilsinler ki, ülkemizi bu alçaklara, kahpelere bırakmayız. Çünkü bizler her türlü meselenin üzerinden gelecek dirayete ve cesarete sahibiz. Türk milleti, huzuruna kasteden bu caniler karşısında her zaman tek yürek olmuştur. Bu dayanışma geçmişte olduğu gibi bugün de Devletimizi ayakta tutacak, vatanımızı terör belasından kurtaracaktır. 

Biz de; toplumun tüm kesimleri olarak sonuna kadar devletimizin ve güvenlik güçlerimizin arkasındayız, aziz Türk Milletimizle birlikteyiz. Ülkemizin her toprağında huzurun ve refahın hâkim olduğu günleri göreceğiz. Bu topraklarda kader birliği yapmış, ortak geçmişe sahip, ortak bir geleceğe umutla bakan, kardeşliğe inanmış bizler için, bu memleket ilelebet vatanımız olarak kalacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; bugüne kadar verdiğim tüm şehitlerimizi, yer, zaman, sınıf, rütbe, tabi olduğu kurum, unvan ve gerekçesine bakmaksızın kalbimizde taşıyor ve rahmetle anıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyor, gazilerimizi saygıyla anıyoruz.

Bizlerin naçiz vücutları elbet bir gün kara toprak olacaktır. Lakin çocuklarımız ve geleceğimiz için Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacaktır. Bir an önce gerekli tedbirler alınarak; Bizler varoldukça bu vatana kan ve gözyaşı hiçbir zaman hâkim olamayacaktır. Kin ve nefret değil sevgi, barış ve huzur hâkim olacaktır. Terör ve terör destekçileri hak ettikleri cezayı mutlaka alacaktır.?