MİLLETVEKİLİ KÖSEOĞLU, CHP´NİN EREN BÜLBÜL İÇİN YAPTIĞI BAŞVURUYU DEĞERLENDİRDİ

MİLLETVEKİLİ KÖSEOĞLU, CHP´NİN EREN BÜLBÜL İÇİN YAPTIĞI BAŞVURUYU DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal´ın Eren Bülbül´ün terör şehidi sayılması için verdiği yasa teklifini değerlendirdi

MİLLETVEKİLİ KÖSEOĞLU, CHP´NİN EREN BÜLBÜL İÇİN YAPTIĞI BAŞVURUYU DEĞERLENDİRDİ

 

CHP ŞOV PEŞİNDE

 

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal´ın Eren Bülbül´ün terör şehidi sayılması için verdiği yasa teklifini değerlendirdi. Köseoğlu, CHP´nin şov peşinde olduğunu belirterek, ?Yasalar zaten açık. Kanunun kapsamından bihaber hukukçu CHP milletvekili prim yapma çabası içindedir. Böyle bir teklife gerek bile yok. Trabzon Valiliği sivil Şehidimiz Eren Bülbül´ün ailesinin 3713 Sayılı Kanun ile sağlanan desteklerden yararlanması için başvuru hazırlamıştır. CHP maalesef böyle bir hassas konudan dahi nemalanma peşindedir? dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Trabzon Maçka´da şehit düşen 15 yaşındaki Eren Bülbül2ün terör şehidi sayılması işin TBMM´ye kanun teklifi sundu. Ancak 3713 Sayılı Kanun ile 5233 Sayılı Terör Kanunu, Eren Bülbül´ün ailesinin bu haklardan yararlanabilmesinin önünü açıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, CHP´nin bu tür şovları sevdiğini belirterek, ?Eren Bülbül şehidimizin ailesinin 3713 Sayılı Kanun kapsamında yasal en üst haklardan yararlanmasına ilişkin süreci yakından takip ediyoruz? dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Köseoğlu, ?Terör mağduru sivil vatandaşların zararları 5233 Sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanuna göre karşılanır. 5233 Sayılı Kanun ile terör mağduru sivil vatandaşlara tanınan haklar 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanununda tanınan haklara göre daha sınırlı. 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunun 21/j maddesinde ?Terör eyleminin ortaya çıkarılması, etkilerinin azaltılmasına yardımcı ve faydalı olanlar´ ibaresine yer veriliyor. Buna göre Maçka´daki hain pusuda şehit edilen Eren Bülbül kardeşimiz sivil şehit olarak kabulü ile 3713 Sayılı Kanunun 21/j maddesine göre değerlendirilmesi ve ailenin şehit yakınlarına tanınan olanaklardan en üst düzeyde yararlanması Trabzon Valiliği´nin önerisi ve Nakdi Tazminat Komisyonu´nun onayı ile oluyor. Zaten Trabzon Valiliği de sivil şehidimiz Eren Bülbül´ün ailesinin 3713 Sayılı Kanun ile sağlanan desteklerden yararlanması için başvuru hazırlamıştır. CHP şov yapmayı bıraksın. Kaldı ki TBMM´ye Eren Bülbül için yasa teklifi veren Mahmut Tanal bildiğimiz kadarıyla bir hukukçudur. Daha Terörle Mücadele Kanununun kapsamından habersiz olan Tanal´ın bu yaptığı kanun teklifi vererek prim yapma çabasıdır. Konu zaten takibimizdedir. Hem İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu bey hem de bizler Eren Bülbül´ün ailesiyle ilgili gelişmeleri yakın takip ediyoruz? diye konuştu.

Köseoğlu, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunun 21/j maddesine göre sağlanan haklarla ilgili beliğiler de vererek, ?Kanuna göre sivil şehitlere; tazminat, aylık bağlama (anne babaya aylık bağlamada muhtaçlık koşulu aranmaz), kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilme hakkı (1 hak), faizsiz konut kredisi, ücretsiz seyahat hakkı kartı, kamu ve özel rehabilitasyon merkezleri ve huzurevlerinden yararlandırılma hakkı gibi haklar veriliyor? dedi.