?Meydan Parkı ikinci etapta tarihimizi ortaya çıkarıyoruz?

?Meydan Parkı ikinci etapta tarihimizi ortaya çıkarıyoruz?

Meydan Parkı ikinci etap kentsel yenileme çalışmalarına aralıksız olarak devam ettiklerini ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ?Bu tarihi alanı, bu tarihi şehre en iyi şekilde kazandırıyoruz

?Meydan Parkı ikinci etapta tarihimizi ortaya çıkarıyoruz?

                          

Meydan Parkı ikinci etap kentsel yenileme çalışmalarına aralıksız olarak devam ettiklerini ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ?Bu tarihi alanı, bu tarihi şehre en iyi şekilde kazandırıyoruz. Burada tarihimizi ortaya çıkarıyoruz? dedi.

 

            Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Meydan Parkı ikinci etap kentsel yenileme çalışmalarına aralıksız olarak devam ediliyor. Yüklenici firmanın işi tamamlayamaması nedeniyle çalışmalara bir süreliğine ara verilmişti. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yeni ihalenin ardından ihaleyi kazanan yüklenici firmaya yer teslimi yapılması suretiyle yeniden başlanılan çalışmalara aralıksız olarak devam ediliyor.

Başkan Gümrükçüoğlu konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, ?Belediyemizin tarihi binası ve diğer tescilli binalarımızın olduğu Atatürk Alanı Meydan Parkı´mızdaki ikinci etaptaki düzenlemelerde yüklenici firmanın işi yürütememesi nedeniyle bir kesinti meydana gelmişti. Bu kesintiyi de telafi edecek şekilde yeniden ihalesi yapılarak başladığımız çalışmalarımızı azami süratle devam ettirmekteyiz. Bu tarihi alanı, bu tarihi şehre en iyi şekilde kazandırıyoruz. Burada tarihimizi ortaya çıkarıyoruz. Tarihi İskenderpaşa Camisi, eski belediye binası ve eski Mola Oteli´nin eklentilerini ortadan kaldırdık, restarosyon ve yapım çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunun yanında şehir merkezimizin en önemli camilerinden biri olan İskenderpaşa Camisi´ne geniş bir avlu ve son derece modern bir alanlar kazandırıyoruz. Burada çalışmalarımız tamamlandığında bu tarihi caminin abdest alma yerlerine yürüyen merdivenlerle inilecek. Trabzon´un en tarihi alanlarından biri son derece modern bir görüntüye kavuşacak. Bu çalışmalarımız tamamlanınca da hemen Meydan Parkı üçüncü etap çalışmalarına başlayacağız. Burası Trabzon´un denize bakan bir balkonu olacak? diye konuştu.