MEMLEKET MESELESİ

MEMLEKET MESELESİ

Başarı, gayesiz bir alışkanlık haline gelmemeli!

MEMLEKET MESELESİ

 

Başarı, gayesiz bir alışkanlık haline gelmemeli! Yoksa o başarı gibi görünenin yaşattığı mağlubiyet, uzun yıllar onarılması zor bir duruma sebep olacaktır. Memleket olarak yaşadığımız en büyük problemlerden biri olarak görülen bu durumu tek kelime ile ifade edecek olursak bu kelime hiç şüphesiz "devamlılık" olacaktır.

 

Zira mesele mühimdir. Disiplinli bir devamlılığa ihtiyacımız vardır. Zira bunu başaramazsak gelip geçici heveslerle ve başarılarla günümüzü kurtarmanın ötesine geçemeyecek ve kaçınılmaz bir son olarak mağlupların tarafında yer alacağız. Aslında bu düşünüldüğünde hiç kimsenin istemeyeceği bir sonuçtur. O vakit, ilk önce problemi tespit edip tarih boyunca birçok devletin düştüğü bu hataya düşmemeye gayret edeceğiz.

 

Haddimizi bilerek kazanımlarımızın devamlılığını sağlayıp yeni başarılar elde edeceğiz. Bunu başardığımızda sadece bu dönemde değil, gelecek dönemlerde de daha yaşanabilir bir ülke konusunda önemli adımlar atabileceğiz. Yeter ki başarmak isteyelim. Umutla, inançla... Eğer ki tarihin bize yüklediği bu misyonu yerine getiremezsek tarihin tozlu raflarında zaten var olan yerimizden çıkamayacağız.

 

Yazımızı Ahmet Hamdi Tanpınar´ın sözü ile bitirelim: ?Değişerek devam etmek, devam ederek değişmek.? İşte bütün mesele bu.

 

NEŞAT SAMAT