MEHMETÇİĞE ANADOLU BASININDAN DESTEK

MEHMETÇİĞE ANADOLU BASININDAN DESTEK

Anadolu Basın Yayın Birliği Kütahya Simav ilçesinde düzenlediği başkanlar kurulu toplantısıyla Türk Silahlı Kuvvetleri´nin Afrin´e yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı´na destek oldu.

MEHMETÇİĞE ANADOLU BASININDAN DESTEK

 

Anadolu Basın Yayın Birliği Kütahya Simav ilçesinde düzenlediği başkanlar kurulu toplantısıyla Türk Silahlı Kuvvetleri´nin Afrin´e yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı´na destek oldu. 

 

           Toplantıya, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Başkanı Salih Ergül, Genel Başkan Yardımcıları ile 20 ilden gelen şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

160 DERECELİK SICAK SU KAYNAĞIMIZ VAR

           Basın mensubu arkadaşlarımızı 2´inci kez Simav´da misafir etmekten son derece mutluluk duyduğunu ifade eden Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan ,?yaklaşık 4 yıllık süre içinde ekibimle birlikte hizmet etmeye çalışıyoruz. Ben şehrimle övünüyorum, güveniyorum. Allah´ın bizlere verdiği büyük bir nimet olan termal enerjiyi bölgem için ülkem için tarifi edilemeyecek kadar önemli bir enerji kaynağı. Arapların nasıl petrolü varsa bizim Simav´ın 160 derecelik sıcak su kaynağı vardır. Şehrimizin yüzde 95´ini sıcak su ile ısıtıyoruz. Afrin´de ve ülkemizin savunmasında şehit olan tüm kardeşlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum,? dedi.

 

ESARETİ KABUL ETMEYEN BİR MİLLETİZ

           Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Başkanı Salih Ergül yaptığı konuşmada birliğin amacının, radyo, televizyon, gazete, dergi, internet gazeteciliği, muhabir, yazar ile resmi kurum ve kuruluşlarındaki basın yayın çalışanlarının, bir çatı altında toplayarak mesleki, sosyal ve ekonomik haklarını korumak ve gelişmelerine yardımcı olmak olduğunu belirtti. Ergül ?Osmanlıdan bu güne emperyalist güçler Türkiye cumhuriyetini ciddi bir tehdit olarak görmüşlerdir. Bu güçler sınırımızda Afrin´de konuşlanmakta, terör örgütlerini beslemekte ve onları silahlandırmaktadır. Esareti boyunduruğu, yönetilmeyi tarih boyunca asla kabul etmemiş bir milletiz. Allah Kahraman Mehmetçiğimizi daima muzaffer eylesin, ?dedi.

 

GAZETECİLERİ TRABZON´DA GÖRMEK İSTİYORUZ

          Anadolu Basın Yayın Birliği Trabzon şube Başkanı Mustafa Durmuş yaptığı konuşmada, Anadolu´da İlk Matbaanın kurulduğu ve ilk gazetenin yayın hayatına başladığı tarihi Trabzon İlinden selamlar getirdiğini belirterek, ?ülkenin değişik yerlerinden gelerek burada yapılan başkanlar kurulu toplantısının çok faydalar sağlayacağına inanıyorum. Aynı toplantının Trabzon´da yapılarak siz değerli arkadaşlarımızı misafir etmekten son derece mutluluk duyacağımızı söylemek istiyorum,? dedi.

 

 

VERİLECEK BİR KARIŞ TOPRAĞIMIZ YOK

 

           Anadolu Basın Yayın Birliği Trabzon Şubesi onursal başkanı Duygu Karahasanoğlu, tarih önünde bir çok kez sınav verdiklerini söyleyerek; ?Türk Milleti vatanına sevdalıdır. Verilecek bir karış toprağımız bile yoktur.  Osmanlı İmparatorluğunun nasıl parçalandığını tarih önünde gördük. Batılı güçler, her zaman ki oyunlarını bugünde göstermektedir. Osmanlıyı köşeye sıkıştırmak için her türlü senaryoyu yazan batılı güçler, bugünde aynı oyunlarla karşımıza çıkmaktadır. Anadolu´nun her yerinden Çanakkale´ye giden gençler kendilerini ateşin önüne kelebek gibi atarak, canlarını hiçe saydılar.  Verilecek bir karış toprağımız asla yoktur. Birlik ve beraberlik içinde Afrin Zeytin Dalı harekatını  destekliyoruz. Mehmetçiklerimiz destan yazıyorlar.? Dedi.  

           Toplantıda, ABYB Genel Sekreteri Devrim Alkaya,  İstanbul İl Başkanı Nursel Bilgili, İzmir İl Başkanı Ali Erol Diker, İl başkan yardımcısı Mesut Gencer, ABYB yönetim kurulu üyesi İdris Ortakaya, Kahramanmaraş İl Başkanı Gökhan Şahin, İl Başkan yardımcısı Mehmet Fiskeci, Kahramanmaraş İl yönetiminden Kenan Onaran ile Acıpayam Dernek Başkanı Gazı Mustafa Dağ birer konuşma yaptılar.

           Trabzon İl başkanı Mustafa Durmuş, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan ile Genel Başkan Salih Ergül´e yazdığı kitap olan ?Karadeniz´de Beş Dede Korkut Destanı? adlı kitap ile çeşitli hediyeler takdim etti. Belediye Başkanı Özkan´da Durmuş´a çeşitli kitaplar hediye etti.