MAÇKA´YA DOĞALGAZ MÜJDESİ!

MAÇKA´YA DOĞALGAZ MÜJDESİ!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Doğalgaz müjdesini Trabzon´daki toplu açılış töreninde verdi.

MAÇKA´YA DOĞALGAZ MÜJDESİ!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Doğalgaz müjdesini Trabzon´daki toplu açılış töreninde verdi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 3 Nisan Pazartesi günü Trabzon´da gerçekleştirdiği toplu açılış törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, burada yaptığı konuşmada 2017 yılı içerisinde Akçaabat başta olmak üzere Yomra, Arsin, Araklı, Sürmene ve Hayrat´a doğalgaz getireceklerini kaydetti.
Bakan Albayrak, bunun dışında Maçka´yı 2018 yılında doğalgazla buluşturacaklarını belirtirken, Beşikdüzü´nün de aynı yıl içerisinde doğalgaza kavuşacağını ifade etti.

ARAZİ YAPISI ENGEL!
Enerji Bakanlığı olarak Karadeniz´de alt yapı noktasında son yıllarda ki süreci hızlandırmaları gerektiğini belirten Bakan Albayrak; ?Karadeniz düz arazi noktasında şanslı bölgemiz değil. Olanı da daha hızlandırıp destek noktasında öne almamız lazım ki burada ki meslek erbabımız rekabetçi şekilde üretime geçsin. Özellikle Organize Sanayi Bölgeleri noktasında bu yıl inşallah o sözümüzü yerine getiriyoruz Arsin OSB´ye inşallah gazımızı getirip bağlıyoruz. Alt yapı problemlerinin oluştuğu fiziksel imkânları çalıştık, ilçelerimize doğalgaz getirme noktasında birçok güçlüğü aştık!? şeklinde konuştu.

2017 yılında 6 ilçeyi doğalgazla buluşturacaklarını söyleyen Bakan Albayrak, 2018 yılından itibaren de Maçka´ya ve diğer ilçelere doğalgaz getireceklerini belirterek; ?İnşallah bu yılı bitirdikten sonra hem yeni ilçelerimiz ve OSB´lerimizle sayıyı arttırıp özellikle Trabzon bölge ekonomisi için alt yapıyı doğalgaz üzerinden hızlandırmaya devam edeceğiz.? dedi.

Trabzon´da 568 milyon TL maliyetle yapımı tamamlanan 57 tesisin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu bilgiyi doğrularken, hizmetlerin süreceğini vurguladı.